Katrine Engberg’in kitabı “Kiracı” raflarda 

Katrine Engberg’in kitabı “Kiracı” raflarda 

Dünyada gerilim-polisiye romanı denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan yazar Katrine Engberg’in en çok satan Kopenhag serisinin ilk kitabı “Kiracı” okuyucuyla buluşuyor. 

25 farklı dile çevrilen kitabın yoğun bir okuyucu kitlesi bulunuyor. Kitap, 2020’nin en çok beklenen cinayet romanları listesi, She Reads 2020’nin en çok beklenen gerilim romanları listesi ve Parade 2020 başlarının en çok beklenen kitapları listesine girdi; The Roman Yayınları etikeyle raflarda yerini alan kitabın konusu;   Genç bir kadının kendi dairesinde vahşice öldürüldüğü ortaya çıktığında, davaya Kopenhag polis dedektifleri Jeppe Kørner ve Anette Werner atanır. Dedektifler, kurban Julie ile içkiye biraz fazla düşkün olan ve sanatçı arkadaşlarıyla partiler düzenleyen ev sahibesi Esther arasında bir bağlantı kurar. Esther aynı zamanda roman yazarı olmaya çalışmaktadır ve Julie, henüz bitmemiş kitabında bir cinayet kurbanı olarak ortaya çıktığında, kurgu ile gerçek hayat arasındaki bağlantı daha tehlikeli hale gelir. Ancak bu karışık senaryoda Esther’in rolü ilk göründüğü kadar net değildir. Esther suçlu mu yoksa sapkın bir intikam oyununun tuzağına düşen başka bir kurban mıdır? Dedektifler, ipleri elinde tutan acımasız kukla ustasının kimliğini keşfetmek için iki kadının geçmişini daha derinlemesine incelemek zorundadır. Yılın en çok ilgi gören kitapları listelerinde defalarca yer alan Kiracı okuyuculara karanlık aile sırları ve bolca sürpriz vaat ediyor.

kiraci-mockup_on.jpg

Yazar Hakkında

 Televizyon ve tiyatro geçmişine sahip eski bir dansçı ve koreograf olan Katrine Engberg, ilk kurgu romanı Kiracı’nın yayımlanmasıyla romancı olarak çığır açan bir kariyere başladı. Şu anda Danimarka’da en çok okunan ve sevilen suç romanı yazarlarından biri ve çalışmaları yirmi beşten fazla ülkede satıldı. Kiracı; CrimeReads 2020’nin en çok beklenen cinayet romanları listesi, She Reads 2020’nin en çok beklenen gerilim romanları listesi ve Parade 2020 başlarının en çok beklenen kitapları listesine girdi; ayrıca The Oprah Magazine ve People dergilerinin kitap önerilerinde yer aldı ve New York Post tarafından haftanın en iyi kitabı seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.