Kavacık Mahallesi'nde Su Baskınlarına Son

Kavacık Mahallesi'nde Su Baskınlarına Son

MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ahmet Ulvi Kaynak, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ile birlikte Kula Kavacık Mahallesi’nin taşkın derdine çare olacak dere ıslah çalışmalarını yerinde inceledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, ilçelerde yürütülen çalışmalarla ilgili tüm detayları yakından takip ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ahmet Ulvi Kaynak, Kula’daki çalışmaları incelemek amacıyla ilçeyi ziyaret etti. Daire Başkanı Ahmet Ulvi Kaynak’a, Projeler Daire Başkanı Bircan Kaynak ve İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Hayri Okkalı ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil eşlik etti. Öncelikle Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un makamı ziyaret edilerek, mahallelerde yürütülen çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Görüşmenin ardından ise, Kavacık Mahallesi’nde yaşanan su baskınlarının önüne geçmek için başlatılan dere ıslah çalışmaları incelendi. Başkan Tosun ile birlikte, çalışmalarla ilgili kontrol teşkilatı ile şantiye yetkililerinden bilgi alan Kaynak, mahalledeki taşkın sorunlarına son verecek olan ıslah çalışmasının yüzde 60 seviyesinde tamamlandığını ifade etti. Yapılan işin teknik detaylarıyla ilgili de bilgiler paylaşan Kaynak, “Mahallemizde, yağışlı havalarda yaşanan taşkınları engellemek için deremizi ıslah ediyoruz. Toplamda 40 metrelik bir menfez çalışmamızın yanında, 150 metre kadar da betonarme u kesit işlemi yapıyoruz. Ardından ise vatandaşlarımızın can güvenliğini de sağlamak adına panel çit uygulamasına geçeceğiz” dedi.

“İş birliği ve çözüm odaklı anlayış her zaman kazanım sağlar”
MASKİ Genel Müdürlüğü ile sürdürdükleri iş birliği ve uyum sayesinde, Kula’nın tamamında önemli bir dönüşüme imza attıklarını ifade eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “İlçemizi her anlamda güzelleştirmek ve geliştirmek için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Bu anlamda, gerek Büyükşehir Belediyemizle gerekse MASKİ Genel Müdürlüğümüzle güzel bir uyum içerisinde mahallelerimizi adeta baştan yaratıyoruz. İş birliği ve çözüm odaklı anlayış, hem kurumlara hem de halka her zaman kazanım sağlar. Bizler de bu bilinçle yürüttüğümüz çalışmalarımıza hız kazandırarak Kulamız için sahada yer almaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.