Kavacık Üzüm Festivali başlıyor

Kavacık Üzüm Festivali başlıyor

Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen Kavacık Üzüm Festivali için geri sayım başladı.

Zengin içeriğe sahip festival, 16 Eylül Cumartesi konser ve film gösterimi ile başlayacak. Etkinliğin ikinci günü ise, kadın kooperatifi atölyesi ve halı saha açılışı, üzüm yarışması, halk oyunları gösterisi ve konserle renklenecek. Kavacık köy meydanında gerçekleştirilecek festivale ilginin bu yıl daha da yoğun olması beklenirken Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, tüm İzmirlileri festivale davet etti. 


Dünyaca ünlü üzümü (Kavacık ENFES) ile adını her geçen gün daha da duyuran ve ulusal anketlerde Ege Bölgesi’nde görülecek ilk 5 köyden biri olarak gösterilen Karabağlar’a bağlı Kavacık Köyü, üzüm festivaline hazır.
 
Kavacık’a halı saha da kazandırıldı


Karabağlar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve her yıl daha da ilgi gören festival,  16 Eylül Cumartesi Karabağlar Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu konseriyle başlayıp film gösterimi ile devam edecek. Ayrıca gün boyu alanda kukla gösterileri çocuklara yönelik atölye ve yüz boyama, balon katlama, sihirbaz ve jonglör gösterileri düzenlenecek.


17 Eylül Pazar günü ise Kadın kooperatifi atölyesi ve halı saha açılışı ile başlayacak olan etkinlikler üzüm yarışması ve ödül töreninin ardından halk oyunları gösterisi, kukla gösterileri ve konser ile sona erecek.
 
Kavacık üzümünü tanıtmak bizim görevimiz
 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu,  Kavacık’ın sadece İzmir’e değil,  tüm Türkiye’ye ait bir köy haline geldiğini belirterek,  “Fransa’dan gelen bu üzüm artık Kavacık’a ait. Coğrafi işareti ve marka tescili de yapıldı. Bu üzümü ‘Kavacık’ adıyla tüm dünyaya  duyuracağız. Tüm İzmirlileri festivale bekliyoruz.” dedi. 
festival-bb-2017.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.