Kavaklı'dan Macaristan'a davet mektubu

Kavaklı'dan Macaristan'a davet mektubu

Macaristan Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz, Szabadbattyán Belediye Başkanı Polyák István Vilmos'u makamında ziyaret etti.

Macaristan Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı TİKA Macaristan Koordinatörü Prof.Dr. Süleyman Kızıltoprak ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Şavlı  Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'nin batısında 72 km. mesafede Székesfehérvár iline bağlı Szabadbattyán Belediye Başkanı Polyák István Vilmos'u makamında ziyaret etti.


Szabadbattyán Belediye Başkanı Polyák István Vilmos, Belediye Meclis Başkanı Dabóczy László, Meclis Üyesi Balázs László, Belediye Meclis Üyesi ve LOG SOL Kft. temsilcisi Varga Zsolt, Belediye Genel Sekreteri Némethné Jenei Éva heyeti Belediyede makamında kabul edip, karşılıklı olası işbirliği ve projeler hususunda görüş alışverişinde bulundu.

Szabadbattyán Belediye Başkanı Polyák István Vilmos ziyarette, " Fahri Konsolos ve TİKA Macaristan Koordinatörünü kentimize her gelişlerinden büyük bir memnuniyet duyuyorum. Değerli dostum Osman Şahbaz'ın şehrimize yapmış olduğu kıymetli katkıları ve ikili ilişkilerimize sunduğu desteklerden dolayı çok teşekkür ederim. Kendileri ile birlikte şehrimizi ziyaret eden TİKA Koordinatörü Prof.Dr. Süleyman Kızıltoprak ve Şeref Şavlı'yı da ağırlamaktan çok mutluyuz''dedi.

Başkan Şahbaz, '' Ben de kendimi Szabadbattyán'da dostlarımın yanında evimde gibi hissediyorum. Kavaklı Belediyesi Başkanı Gürel Koşdemir'in selamını ve davet mektubunu getirdim. Kavaklı'da, 16 - 17 Haziran 2018 tarihlerinde geleneksel Bahar Şenlikleri ve Koca Yusuf Türk Gücü Yağlı Pehlivan Güreşleri gerçekleştirilecek, bu güzel etkinliğe Szabadbattyán Belediye Başkanı olarak sizi ve heyetinizi davet ediyor. Diliyorum ki, Macar dostlarımızı Türkiye'de misafir etme imkanımız olur'' dedi.

Şenliğe Belediye meclisi üyelerimizle birlikte katılacağız


Szabadbattyán Belediye Başkanı Polyák István Vilmos'da bu güzel samimi davete ve şenliğe Belediye meclisi üyelerimizle birlikte katılacağız, dedi.


Türk Macar Dostluk Parkı, iki dost milletin uzun yıllar ayrılmaz sembolü olarak kalacaktır


Belediye Başkanı Polyák István Vilmos Türk heyetini şehir meydanında projelendirilmiş, inşaatı devam eden şehir parkı ve IKARUS Járműtechnika Kft. otobüs fabrikasını Genel Müdür János Horváth eşliğinde gezdirdi.
Başkan Şahbaz de, inşası devam eden parka ''Türk Macar Dostluk Parkı'' adı çok yakışacaktır, uygun bulursanız bu güzel ismi öneriyorum. Tarihi bir ana tanıklık ediyoruz. Szabadbattyán'da Türk Macar Dostluk Parkı, iki dost milletin uzun yıllar ayrılmaz kültür ve sosyal işbirliğimizin sembolü olarak kalacaktır'' dedi.

Belediye Başkanı Polyák István Vilmos'da, ''Bu parka Macaristan haritası ve Szabadbattyán sembolünün olduğu bir anıt dikeceğiz. Yanına da Türk ve Macar dostluğunu sembolize eden bir anıt dikebiliriz'' dedi.


 Türk Macar dostluğunu yansıtan güzel tasarlamış bir çeşme yapabiliriz

Koordinatör Prof.Dr. Kızıltoprak ise, '' Bu nazik ve dostane güzel yaklaşımınıza teşekkür ederiz. Osmanlı'nın en önemli farkındalık oluşturan özelliği her gittiği yere temiz su kültürünü götürmesidir. Su sesi ve kuş sesi insanlara bir tür terapisi oluşturarak rahatlatıyor. Temiz su medeniyetinin yansıması, ortak kültürümüz ve Türk Macar dostluğunu yansıtan güzel tasarlamış bir çeşme yapabiliriz'' dedi.

Türk kahvesi ve baklavanın ikram edildiği ziyarette, ekonomik, kültürel ve sosyal alanlarla ilgili beyin fırtınası estirildi.

Belediye Başkanı Polyák István Vilmos, Vénusz Panzió és Étterem'de misafirler onuruna verdiği öğle yemeği sonrasında Türk heyeti Budapeşte'ye döndü.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.