Kavalar: “Seçimde en şanslı kendimi görüyorum”

Kavalar: “Seçimde en şanslı kendimi görüyorum”

Önümüzdeki Pazar günü yapılacak CHP Bornova İlçe Kongresi öncesi iddialı açıklamalarda bulunan CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, “Seçimde en şanslı kendimi görüyorum” dedi.

CHP’de ilçe kongreleri seçimleri geçtiğimiz hafta sonu başladı.  Her kongre öncesi hızlı bir süreç yaşayan Bornova’da,  bu kongrede Nevzat Kavalar, Adnan Hocaoğlu ve Osman Koçanalı yarışacak. CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, kongre sürecinde yaşanan son gelişmeleri Gerçek Haberci’den Aycan Karadağ'a anlattı. Seçimle ilgili iddialı konuşan Kavalar, “Seçimde en şanslı kendimi görüyorum. Mütevazılık yapmak istemiyorum” şeklinde konuştu.

“KAZANIN KAYBEDENİN OLMADIĞI SEÇİMLER BUNLAR”

Bornova’da delege seçimlerini hiçbir kırgınlık olmadan tamamladıklarını dile getiren Kavalar, “Kongremizde aynı şekilde geçeceğini düşünüyorum. Ben de adayım. Arkadaşlarımız görev verirse devam etmek istiyorum. Benimle beraber de iki arkadaşımız da aday. Biri Adnan Hocaoğlu ve Osman Koçanalı. Çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda bir sıkıntımız yok. Aday olan arkadaşlarımızla yarışacağız. Kazanın kaybedenin olmadığı seçimler bunlar. Seçimde en şanlı kendimi görüyorum. Mütevazılık yapmak istemiyorum” diye vurguladı.

“ADAY OLMAYACAKSA AÇIKLAMA YAPAR”

İlçe Başkanı olduğu için adaylığıyla ilgili ayrı bir açıklama yapmadığını söyleyen Kavalar,  “Ben ilçe başkanıyım. Bizim gelenlerimiz de ilçe başkanı, adayım diye açıklama yapmaz. Neden yapmaz? Çünkü ilçe başkanıdır. Görevine devam eder. Ancak aday olmayacaksa açıklama yapar.  Ben doğal adayım. Örgütümün adayım. Tabi ki diğer arkadaşlarımızın adaylık açıklamaları normal”

“15 YILLIK AKP İKTİDARINA SON VERMEK İÇİN DE ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

2019 yılını önemsediklerini ifade eden Kavalar, “Yerel seçim var. Sonra da Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi olacak. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri önemli ama oraya giderken de yerel seçimleri, daha çok önemsiyorum. Yerelde kazanılacak başarı, Cumhurbaşkanlığı ve parlamentonun oluşmasında etkili olacak diye düşünüyorum.  Cumhuriyet Halk Partisi’nin elindeki illeri kaybetmeden ve birde büyük şehirleri alması; AKP’de bir yıkıma sebep olacak. Bunun sonucunda milletvekilli ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de etkileyecek. İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağı dikili. Bunu devam ettirme gibi bir görevimiz var.  Bunu sürdürerek, Cumhurbaşkanlığı seçimine gitmek ve kazanmak istiyoruz. Bu sayede parlamenter sisteme tekrar dönüş sağlanacak. Bizim vazgeçmek istemediğimiz tek şey, parlamenter sistem ve Cumhuriyet. Tabi özgürlükten ve barıştan da asla vazgeçmeyiz.  Cumhuriyetimize el sürdürmeyeceğiz. 16 Nisanda yapılan referandumda maalesef sandıklarda oyları aşıramayınca bu sefer de Yüksek Seçim Kurulu’nda bir saatlik veri akışını durdurarak; 3 milyonluk ‘hayır’ oyunu  ‘evet’ e çevirdiler. Bu sefer buna izin verilmeyecek. 15 yıllık AKP iktidarına son vermek için de elimizden geleni yapacağız. Bunu da başaracağız” dedi.

“İZMİR SİYASETİNE YÖN VEREN BİR İLÇE OLDUK”

Son olarak İzmir’de ki kongre sürecini değerlendiren Kavalar, şunları dedi: “Geçen hafta Urla ve Konak ile başladı. Bu hafta bizimle beraber 3-4 ilçemiz olduğunu biliyorum. Gelecek hafta da hepsi tamamlanmış olacak. Herhangi bir sorun yaşanmadan devam ediyor.  Biz de Bornova’ya yakışır bir kongre yapacağız. Üyelerimiz, aday olan arkadaşlarımız bu duyarlılık içerisindeler.  Hep İzmir siyasetine yön veren bir ilçe olduk. Olmaya da devam edeceğiz”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.