Kavil, 42 Sanatçıyı Balçova'da Buluşturdu

Kavil, 42 Sanatçıyı Balçova'da Buluşturdu

Balçova Belediyesi Kültür Merkezi'nde "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" anısına düzenlenen sergiye Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Kültür Müdürü Tuğrul Keskin ve birçok sanatsever katıldı.

Balçova Belediyesi Kültür Merkezi'nde "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" anısına düzenlenen sergiye Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Kültür Müdürü Tuğrul Keskin ve birçok sanatsever katıldı. Sergi küratörlüğünü Ressam Hatice Aydoğan yaptı. 42 ressamın eserleriyle yer aldığı sergide kadın konusu vurgulanıyor.

Tuğrul Keskin'den müjdeli haber

Serginin açılış konuşmasında Balçova Belediyesi Kültür Müdürü Tuğrul Keskin: "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne özel güzel bir sergi olsun diyorduk; ama beklentimizin çok üzerinde güzellikte bir sergi oldu." diyerek Balçova Belediyesi Kültür Merkezinin son derece seçkin isim ve eserlere ev sahipliği yapmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Keskin, sergide yer alan tüm eser sahiplerini kişisel sergileri için de Kültür Merkezi'nde ağırlamaktan onur duyacaklarını belirtti.

Tuğrul Keskin, bundan sonraki süreçte Kültür Merkezinin daha nice sergilere Hatice Aydoğan küratörlüğünde ev sahipliği yapacağının da müjdesini verdi.

Sergi küratörü Hatice Aydoğan, böyle bir etkinliği ilk kez düzenlemenin kendisine verdiği heyecanı belirterek Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve Kültür Müdürü Tuğrul Keskin'e, sanat ve sanatçının yanında olmalarından ötürü teşekkür etti. Aydoğan: "Bu özel etkinliğe değer verip katılan saygın sanatçılarımıza ve konuklarımıza da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Çalkaya, kadın cinayetlerine işaret etti

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, "Türkiye'de sanatın, sanatçının alabildiğine dışlandığı bir günde, hele ki 8 Mart gibi anlamlı bir gün vesilesiyle böyle bir etkinliği yapmak anlamlı olsa gerek. Bugün Dünya Kadınlar Günü. 12 Yılda 5 Bin kadınımız katledilmiş. Töre cinayetlerinin hızla arttığı, çocuk gelinlerin hızla arttığı günlere geldik. Sanırım deyimdir, 'biz uçurumun kenarındayız'... Hayır; biz uçurumdan düştük, yere vurana kadar bir zamanımız var. Ya bir yerlerde sinerji oluşturacağız, ya da o uçurumun dibine vuracağız."

Açılışa özel düzenlenen kokteyl sonunda sanatçılara katılım belgelerini Başkan Mehmet Ali Çalkaya takdim ederek her bir sanatçı ile ayrı ayrı hatıra fotoğrafı çekildi.

Kimler yok ki...

Kokteyl öncesi sanatçılarla yaptığımız röportajlarda hepsi ağız birliği yapmışçasına serginin çok kaliteli isim ve eserleri bir araya getirdiğini ve uzun zamandır böylesine seçkin bir sergi gezilmediğini vurguladı. Sergiye yurt dışından katılan. Bekir Sami Çimen "Çok kaliteli ve samimi bir ortam. Hayal edilemeyecek kadar güzel. Görülmesi gereken bir sergi. Burada olmaktan mutluluk duydum. Ayrıca başkanın konuşması da çok etkileyiciydi."; Mehmet İleri "Kadınların kendisi birer sanat eseridir. Onlar hayat kaynağıdır ve sanat kadından alınan ilhamla yaratılıyor. Ortanın çok çok üstünde bir sergi. Aksayan bir eser yok. Eserler sanki bir jüri tarafından belirlenmişcesine göz alıcı."; Faden Suzan Kutsioğlu: "Bu kadar güzel bir sergiyi başarıyla gerçekleştirdikleri için çalışma ekibine, Hatice Aydoğan'a ve Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'ya teşekkür ediyorum. Gerçekten çok nitelikli bir sergi."; Fahri Sever "İnsan neslini devam ettiren kadındır. Kadınlar günü ile ilgili bir sergide erkek olarak destek olmaktan ve sergiye eserimle katılmış olmaktan mutluyum."; Mehmet Fırıncı: "Kadınlar günü adına düzenlenen bu sergiye eşimle birlikte resimlerimizle katıldık. Ben yıllardır bu işin içinde olan biri olarak sergiyi sanatsal açıdan çok güçlü buldum."; Mehmet Boztaş "Öldürülen kadınlar adına bir anma için buradayız. Sanatçı kadına ve giderek insana destek olmak durumundadır. Güzel ve kaliteli bir sergi kotarıldı. Arkadaşlara teşekkür ediyorum."; Necla Akgün: "Çocuk gelinleri konu alan bir resmimle katıldım. Kadın özgürleşirse dünya özgürleşir, diyorum. Sergiye bu düşünceyle katıldım. Hazırlayanlara çok teşekkür ediyorum."; Ejmel Yalçıntaş "Çalışmaların herbiri birbirinden değerli. Kadın erkek ayırmadan gerçekleştirilen bu serginin çok ses getireceğini tahmin ediyorum."Kevser Fırıncı: "Yaşasın sanat, yaşasın sevgi!"

Reyhan Abacıoğlu, Mehmet İleri, Sabit Baytan, Mehmet Boztaş, Faden Suzan Kutsioğlu, Fatma Gürle, Mualla Gürle, Mahmut Durmuş, Bedri Karayağmurlar, Ayten Mungan, Fahri Sever, Canip Taşkıran, Çetin Erokay, Ali Açıkalın, Oğuz Demir, Bekir Sami Çimen, Ertuğrul Saraç, Cengiz Keskiner, Seçkin Keskiner, Aysin Akay, Nilgün Altıntığ, Necla Aygün, Sema Barlas, Sevinç Bayraktar, Perihan Duran, Mahmut Durmuş, Müşerref Durmuş, Turan Enginoğlu, Mehmet Fırıncı, Kevser Fırıncı, Nilgün İleri Köseoğlu, Sercan Koçak, Türkan Kutsioğlu, Nevin Önen, Emine Özdemir, Fatma Elvin Öztürk, Huriye Tamer, Ülkü Ünal, Hülya Yalçın, Ejmel Yalçıntaş, Ezgi Yüksel'in eserlerinin yer aldığı sergi, 25 Mart 2017 tarihine kadar gezilebilir. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.