Kaya, "Bir ihanet hesabı sormak istiyorsan, yanlış adrestesin!"

Kaya, "Bir ihanet hesabı sormak istiyorsan, yanlış adrestesin!"

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın, Konak'ta bulunan ve "Basmane Çukuru" olarak bilinen araziye yapılacak kulelerin İzmir'e yapılan ihaneti bir göstergesi olduğunu iddia etmesini değerlendirdi.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Balbay bu açıklamasıyla İzmir'i tanımadığını, bilmediğini, kentten bi'haber olduğunu ortaya koymuştur. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin arazi sahibi olduğu ve imar düzenlemesini de yine İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin yaptığı araziye yapılacak inşaat için hükümeti suçlamaya kalkan Balbay abesle iştigal etmektedir. " dedi.
 

CHP'Lİ BALBAY'DAN, BASMANE ÇUKURU'NA YAPILACAK BİNA İZMİR'E İHANETTİR AÇIKLAMASI 
 

CHP'li Balbay önceki gün yaptığı açıklamada "İzmir'in Konak ilçesine bağlı Basmane semtinde bulunan, 17 yıldan bu yana çözülemeyen ve Basmane Çukuru olarak bilinen arazide 67 ve 48 katlı iki bina yapılacak olması İzmir'e ihanetin bir göstergesi değil midir?" ifadesinde bulunmuş, konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı suçlamıştı. AK Parti İzmir Milletvekili Kaya Balbay'ın açıklamalarını değerlendirirken, söz konusu arazideki imar ve inşaat süreci ile ilgili de bilgiler verdi. 
 

BALBAY İZMİR'E YABANCI, O ARAZİ İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN MÜLKÜ, İMAR İZNİNİ BÜYÜKŞEHİR VERDİ
 

CHP'li Balbay'ın İzmir'e yabancı olduğunu yaptığı her açıklamada gördüklerini belirten Kaya, "CHP'li Sayın Balbay, 'İzmir'i bilmiyorsunuz, İzmir'i tanımıyorsunuz, İzmir'den bi'habersiniz' diyordum, kabul etmiyordunuz. Ama yine bir kez daha beni haklı çıkardınız ve yine çaktınız. 'İzmir'in Konak ilçesine bağlı Basmane semtinde bulunan Basmane Çukuru olarak bilinen araziye, 67 ve 48 katlı bina yapılacak olması İzmir'e yapılacak bir ihanet değil midir?' demiş ve bunun da hesabını Çevre ve Şehircilik Bakanımıza sormuşsunuz! Sayın Balbay, bu bahsettiğiniz Basmane Çukuru'nun arazi sahibi, İzmir'de yaşayan 4 milyonu aşkın hemşehrimizin de bildiği gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir. Bu yerin imar düzenlemesini de CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi yapmıştır. Hatta yapılacak 100.000 m2 imalatın da, 30.000 m2'si kat karşılığı sözleşme gereğince İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait olacaktır" dedi. 
 

HESABI CHP'Lİ KOCAOĞLU'NA SOR!
 

Balbay'ın İzmir'in geçmişini bilmediğini ifade eden Kaya, açıklamalarını şöyle sürdürdü, "İzmir'in geçmişini çok iyi bilmezsiniz ama burası meşhur Basmane Çukuru'dur. 19 yıl önce EGS ve İzmir Güç Birliği ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Burhan Özfatura tarafından başlatılan proje, rahmetli Ahmet Priştina ve Aziz Kocaoğlu tarafından da devam ettirildi. Ancak itirazlar ve şirketlerin iflası nedeniyle inşaata başlanılamadı. Daha sonra 2016 yılında (hatırlatayım, siz o ara CHP İzmir Milletvekiliydiniz) iflas eden şirketlerin hakları İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de bilgisi dahilinde TMSF tarafından ihaleye çıkartıldı. Hatta İzmir Büyükşehir'in payı %12'den, %30'a çıkarıldı. İhale sonrası, 'İzmir'e ihanetin bir göstergesi değil midir?' diyerek sorduğunuz bu projeyi CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi onayladı. Sizin ifadenizle bir ihanet hesabı soracaksanız yanlış adrestesiniz. Mensubu olduğunuz CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sayın Aziz Kocaoğlu'na sorularınızı yöneltirseniz, cevaplarınızı alır mısınız bilmem? Ayrıca neredeyse her gün Basmane Çukuru'nun önünde, CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanını buraya yapılacak binalarla ilgili protesto ediyorlar. Bu protestocuların aralarına katılıp hesabı orada da sorabilirsiniz" 
 

YENİ KENT MERKEZİ PROJESİ'Nİ BAŞLATAN RAHMETLİ CHP'Lİ PİRİŞTİNA, BİTİREN İSE CHP'Lİ SAYIN KOCAOĞLU'DUR 
 

Balbay'ın Bayraklı'da yapılan yeni kent merkezi projesi ile imar düzenlemelerini eleştirdiğini, bu konuda da suçu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na attığını hatırlatan Kaya, "Sayın Balbay Bayraklı'dan bir video paylaşmış. Bayraklı'da yapılan yeni kent merkezi projesini ve imar düzenlemelerini eleştirmiş, ihanet demiş, suçu da yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza atmış. Sayın Balbay, bu yeni kent merkezi projesini 2003'te başlatan CHP'li rahmetli Piriştina olup, bitiren de yine CHP'li Sayın Kocaoğlu'dur. Bayraklı'da bu imar düzenlemelerini de yapan 'sizin ihanet projesi dediğiniz' yine CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir. İnşallah vatandaşlarımıza vermiş olduğunuz yanlış bilgileri düzeltir, AK Parti hükümetimizden, Çevre ve Şehircilik Bakanımızdan özür dilersiniz" sözlerini sarf etti. 
 

BALBAY'IN ASIL HEDEFİ KOCAOĞLU MU?
 

Balbay'ın açıklamalarının CHP'nin İzmir'i yönetemediğinin açık bir göstergesi olduğunu belirten Kaya, "Sayın Balbay, 'Ben bunları biliyordum, asıl hedefim de CHP'li Aziz Kocaoğlu'dur, onun yaptıklarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza şikâyet ediyorum, gelsin müdahale etsin' diyorsanız, işte bu; biz İzmir'i CHP olarak yönetemiyoruz, elimize yüzümüze bulaştırdık demektir" dedi.
 

NE ÇEKTİN BE İZMİR!
 

CHP'lilerin şımarıklık ve iş bilmezlikte sınır tanımadıklarının açıkça görüldüğünü belirten Kaya, açıklamasını şöyle noktaladı, "Ne çektin be İzmir! İşte CHP, İşte CHP Milletvekilleri. Hem İzmir'i tanımazlar, hem de İzmir'den bi'haberler. İzmirli hemşehrilerimiz tüm beceriksizliklerinize rağmen size o kadar kolay oy veriyor ki, şımarıklıkta ve iş bilmezlikte artık sınır tanımıyorsunuz" 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.