Kaya, "Forbes Caddesi'nde esnafı batıran tadilat"

Kaya, "Forbes Caddesi'nde esnafı batıran tadilat"

Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca, Torbalı, Karabağlar, Balçova ve Konak'taki programlarda vatandaşlarla bir araya geldi.

Buca Forbes Caddesi'ndeki esnaf ziyaretlerinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buca Belediyesi tarafından Forbes'te yürütülen tadilat çalışmalarının bir türlü bitmek bilmemesini eleştiren Kaya, "Kaldırım belediyeciliği İzmir'in her köşesini esir almış. Güya burada aylardır bir tadilat çalışması yürütüyorlar, gelinen noktada güzelim caddeyi savaş alanına çevirdiklerini görüyoruz. İş bilmezliğin, beceriksizliğin, öngörüsüzlüğün, vizyonsuzluğun en büyük örneklerinden birisini burada görüyoruz. Esnafımız kan ağlıyor. Yaptıkları iş zaten kalitesiz, onu da zamanında bitiremiyorlar. Bu bir tadilat değil tahribat çalışmasıdır. Buca Forbes Caddesi tahrip edilmiştir, esnafımız adeta cezalandırılmıştır. Birileri vizyondan bahsetmişti, vizyonunu burada gördük. Vizyonları şu an Buca Forbes Caddesi'nde durmaktadır. İsteyen gelip bakabilir" dedi. 
torbali-iftar.jpg

LAFA GELİNCE RÜZGAR HIZIYLA, İŞE GELİNCE KAPLUMBAĞA HIZIYLA
 

Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi'nden yana şikayetlerini dile getiren esnaflar, aylardır bitmek bilmeyen çalışmaların kendilerini büyük bir darboğazın içine ittiğini söylediler. Caddede kiraların oldukça yüksek olduğunu belirten esnaflar, bitmek bilmeyen çalışmalar yüzünden iş yapamaz hale geldiklerini ve bu yüzden de kiralarını ödeyemediklerini belirttiler. Yapılan işin de oldukça kalitesiz olduğunu, ilk yağmurda caddeyi sel bastığını, bir ay önce döşenen parke taşlarının şimdiden sökülmeye başladığını söyleyen esnaflar mağduriyetlerinin büyük olduğunu dile getirdiler. CHP'li Büyükşehir Belediyesi ve CHP'li Buca Belediyesi'nin Forbes Caddesi'ndeki tahribatının, CHP zihniyetinin İzmir'de yaptıklarının bir prototipi olduğunu belirten Kaya, "Bir tadilat yapacağız diyorlar, var olan düzeni bozup ticari hayata balta vuruyorlar. Esnaf üç vardiya çalışılsın, burası 3 ayda bitmezse büyük sıkıntı yaşarız diyor, bunlar dalga geçer gibi kaplumbağa hızıyla iş yapıyorlar. Laf üretmeye gelince rüzgar gibi hızlılar, iş üretmeye gelince kaplumbağadan farksızlar. Biri geliyor kazıyor, bir başkası onu kapatıyor sonra başka biri gelip aynı yeri tekrar kazıyor. İzmir'deki her işleri böyle, maalesef yıllardır İzmir'i bu şekilde yönetiyorlar" şeklinde konuştu. 
torbali-iftar-(2).jpg

BİR GÜNDE 5 İLÇE, BİR İFTAR, İKİ SAHUR
 

Buca'daki esnaf ziyaretlerinin ardından Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaret eden Kaya, iftarı Torbalı'da 2 bin kişinin katıldığı gönül sofrasında yaptı. İftar sonrasında Torbalı'nın kırsal mahallelerinden Özbey'de düzenlenen bir programa katılan Kaya, daha sonra Karabağlar'a geçti. Karabağlar Bahçelievler'de gençlerle bir buluşma gerçekleştiren AK Parti İzmir Milletvekili, sahurda Balçova'da Erzincanlılar ile buluştu. Ardından ikinci sahur programı için Konak'a geçen Kaya, partisinin ilçe teşkilatının önünde kurulan sahur sofrasında Konak'ta ikamet eden vatandaşlarla bir araya geldi. Bir günde beş ilçe gezen, bir iftar ve iki sahur etkinliğine katılan Kaya, sabah saatlerinde başladığı programını ertesi günün ilk ışıklarıyla birlikte sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.