Kaya, "Şirince'yi bırakın Karabağlar'a bakın"

Kaya, "Şirince'yi bırakın Karabağlar'a bakın"

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karabağlar Belediyesi tarafından tesisleri yıkılan Genç Yıldız Spor Kulübü'nün sporcuları ve yöneticileriyle bir araya geldi.

Kaya'nın hedefinde turistlere 'Türkiye'ye gelmeyin' çağrısı yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da vardı. 


AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karabağlar'da muhtarları ziyaret etti, hemşehri dernekleriyle buluştu, esnafları dolaştı, geçtiğimiz günlerde Karabağlar Belediyesi ekipleri tarafından tesisleri yıkılan Genç Yıldız Spor Kulübü'nün sporcuları ve yöneticileriyle bir araya geldi. Poligon'dan Eserkent'e, Muammer Akar'dan General Kazım Özalp'e kadar Karabağlar'ı arşınlayan Kaya'nın programına AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten de eşlik etti. Karabağlar Belediyesi'nin uygulamalarından yana dert yakınıp şikayetlerini dile getiren Karabağlarlıları tek tek dinleyen Kaya, "Karabağlar'da sistem çökmüştür.

Yatırım yapmayan, bunun yerine yıkım yapan bir belediye yönetimi var. Her gittiğimiz yerde hemşehrilerimiz belediyeden yana şikayetlerini dile getiriyorlar. Hizmet üretmeyen, vatandaşa sırt çeviren bu belediye yönetiminin Karabağlar'ı taşıyamayacağı açıkça görülmektedir. Karabağlar'ın güzel insanları güzel bir belediyeciliği, insan odaklı çalışan, kentine yatırım yapan bir belediyeciliği hak ediyor. 2019'da Karabağlar'ı hak ettiği bir yönetime kavuşturacağız. AK Parti'nin örnek belediyeciliği ile Karabağlar'ı marka kent haline getireceğiz" dedi. 
 

MUHTARLIĞI ZİYARET EDEN İLK VEKİL 
 

AK Partili Kaya'nın Karabağlar'daki ilk durağı Poligon Mahallesi Muhtarlığı oldu. Mahalle Muhtarı Tarık Gavas'ı ziyaret eden Kaya, muhtardan mahallenin sorunları ve talepleri hakkında bilgi aldı. Muhtarlığı ziyaret eden ilk milletvekilinin Mahmut Atilla Kaya olduğunu belirten Poligon Mahallesi Muhtarı Tarık Gavas, ziyaret için Kaya'ya teşekkür etti. Daha sonra İnönü Caddesi'nde esnaf ziyaretleri yapan Kaya, Poligon Taksi Durağı'nda taksicileri dinledi. Muammer Akar Mahallesi Muhtarlığı'nı da ziyaret eden ve Muhtar Sıtkı Kuzu'dan mahalle hakkında bilgi alan Kaya, daha sonra General Kazım Özalp Mahallesi'nde bulunan Afyon Güneyliler Derneği üyeleriyle buluştu. Dernek üyelerinin taleplerini tek tek dinleyerek notlarını alan Kaya, sorunların çözümü için girişimlerde bulunma sözü verdi. 
 

CHP'Lİ VEKİLLER DOLAŞIYOR AMA BOŞ DOLAŞIYOR 
 

Geçtiğimiz günlerde Karabağlar Belediyesi tarafından tesisleri yıkılan Genç Yıldız Spor Kulübü'nü de ziyaret eden Kaya, kulüp yöneticileri, sporcular ve aileleriyle bir araya geldi. Yıkılan tesislerin bulunduğu alanda gerçekleşen buluşmada konuşan Kaya, "Çok üzücü bir tablo ile karşı karşıyayız. 460 sporcusu bulunan, İzmir'de ve Karabağlar'da amatör spor adına oldukça güzel şeyler yapan Genç Yıldız Spor Kulübü'nün tesislerinin yer gösterilmeksizin yıkılması spora gönül veren herkesi oldukça üzmüştür. CHP'li Karabağlar Belediyesi'nin yıktığı bu tesis için bir tane CHP'li milletvekilinden tek kelime duymadık.

Musa Çam, Murat Bakan, Özcan Purçu ve Tacettin Bayır'ın Şirince'deki imara aykırı yapıların yıkım kararı sonrası yaptığı açıklamaları hepimiz gördük. Şirince'yi bırakın, Karabağlar'a bakın. Efes'in Şirince'nin bulunduğu Selçuk'ta turizmin bittiğini ifade etmişler. Tarihi dokuyu korumak adına yapılan mücadele turizmi bitirmez, aksine uzun vadede turizm bundan kazançlı çıkar. Turizmi esas baltalayan, CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sorumsuz açıklamalarıdır. Turizmin en büyük düşmanı, Türkiye Cumhuriyeti Devletii yabancı ülkelere şikayet eden, Alman basınına yaptığı açıklamada turistlere 'Türkiye'ye gelmeyin' diyen Kemal Kılıçdaroğlu'dur.

Karabağlar'da yıkılan bu tesisi seçim dönemlerinde CHP'li milletvekillerinin irtibat bürosu gibi kullandığını biliyoruz. Ama şimdi sessizler, bu zulme karşı tepki vermiyorlar. Dördü birden Şirince'den ses veriyor. Dolaşıyorlar ama boş dolaşıyorlar, incir çekirdeğini dolduracak gündemleri yok. Karabağlar'daki bu tesis neden yıkıldı, cevap versinler. Burası ile ilgili bir mahkeme süreci var. O süreç sonuçlanmadan alelacele bu yıkım kararı neden alındı? Bunun cevabını çok merak ediyorum. Yıkılan bu spor tesisinin bulunduğu alana ne yapılacağının da takipçisi olacağız." dedi.


CHP'Lİ VEKİLLER SORUMLUDUR 


Daha önceleri defalarca Karabağlar Belediyesi'ne çağrıda bulunduğunu, "Yer gösterin spor tesisi yapılmasını sağlayalım" dediğini hatırlatan Kaya, Karabağlar Belediyesi'nin yeni spor tesisleri için yer tahsis etmek yerine mevcudu yıktığını ifade etti. Sporun siyasetinin olmayacağını söyleyen Kaya, "Sporun siyaseti olmaz. Biz spora gençlerimiz için, geleceğimiz için destek veriyoruz. Benim amatör spora olan desteğim, sporun birleştirici yönüne inandığımdan dolayıdır.

Siyasette bizi ayrıştıran birçok şey olabilir, ama söz konusu spor olduğunda tek vücut olmamız gerekiyor. Ben burada yıkılan tesise defalarca geldim. Burada kahvaltı organizasyonları yaptık, iftar sofrasına konuk olduk. Bu yıkımın ardında, bizim ziyaretlerimizin ve bu kulübe verdiğimiz desteğin olduğu yönünde bir izlenim var. Gerek kulüp yöneticileri, gerekse sporcuların aileleri bu şekilde beyanlarda bulunuyor. Eğer bu doğruysa oldukça yanlıştır, Karabağlar Belediyesi'nin bir ayıbıdır. Burada 460 sporcu var. Bu çocuklarımızın aileleri var. Biz spora hiç siyaseti karıştırmadık. Karabağlar Belediyesi'ne basın aracılığıyla defalarca çağrıda bulundum. Spor adına yapılacak her şeyde yanlarında olacağımı açık açık ifade ettim.

Ancak bırakın bizden destek istemeyi, gidip geldiğimiz, selam verdiğimiz yerleri yıkarak tavırlarını açıkça ortaya koyuyorlar. Bu tavır asla onlara kazandırmaz. CHP'li milletvekilleri bu konuda sorumludur, çıkıp bir şey söylemeliler. Buraya onlar da geldi, hatta burayı irtibat bürosu gibi kullanan CHP'li milletvekilleri oldu. Şimdi sessiz kalmaları hiç hoş değil. Ben tüm bu yaşananlara karşın yöneticilerimizin ve sporcularımızın dirayetli olmalarını tavsiye ediyorum. Başınızı dik tutun. Sizler toplumun geleceği adına güzel bir iş yapıyorsunuz. Sizin için bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz. Sorunlarınızı çözme sözü veriyoruz" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.