Kaya'dan Karabağlar'a kentsel dönüşüm müjdesi!

Kaya'dan Karabağlar'a kentsel dönüşüm müjdesi!

Karabağlar’da muhtarlar, kentsel dönüşüm derneklerinin yöneticileri ve vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan yerinde kentsel dönüşüm müjdesini verdi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatı üzerine bir çalışma başlatıldığını hatırlatan Kaya, “Yerinde kentsel dönüşüm yapılacak. Hiçbir vatandaşımız, yıllardır yaşadığı sokağından, mahallesinden kopmayacak” dedi. 

KARABAĞLAR’DAKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN DAİRE BAŞKANI GÖREVLENDİRİLDİ 

TBMM’nin verdiği aranın ardından seçim bölgesini karış karış turlayan Kaya’nın dünkü durağı Karabağlar ilçesiydi. Karabağlar’da güne ilk olarak Kaymakamlık’ta düzenlenen kentsel dönüşüm başlıklı toplantıyla başlayan Kaya, ardından esnaf ziyaretleri yaptı, Reis, Vatan ve Basın Sitesi Mahalleleri’nde gerçekleştirdiği programlarda vatandaşlarla buluştu. Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç ve AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten’in de katıldığı kentsel dönüşüm istişare toplantısında konuşan Kaya, “Kentsel dönüşümde önceliğimiz vatandaşlarımızın tam memnuniyeti. Yapılan işten herkes memnun olmalı. Yerinde kentsel dönüşüm yapıyoruz. İmar planlaması yapılan yerlere talip olan müteahhitlerle vatandaşlarımız bizzat kendileri irtibat kuracak. Kimse sokağından, mahallesinden ayrılmayacak.

 

Sayın Başbakanımızın talimatı üzerine, Çevre ve Şehircilik Bakanımız, Kentsel Dönüşüm Genel Müdürümüz Karabağlar’daki kentsel dönüşümü koordine edecek bir daire başkanı görevlendirdi. Bu konuyla ilgilenecek, buradaki sorunları çözecek, vatandaşımızın bire bir muhatap olabileceği bir daire başkanı Karabağlar Kaymakamlığı ile birlikte çalışma yapacak. Bu süreçte vatandaşlarımız sadece resmi açıklamaları esas almalı. 540 hektarlık kentsel dönüşüm alanında müteahhitler bakanlıktan yetki almış şeklinde dedikodular dönüyor, öyle bir şey kesinlikle yok. Kimsenin yetkilendirdiği biri yok. İsteyen 101 dönümlük rezerv alanında yapılan konutlardan faydalanacak, isteyen de yapılacak imar planlarıyla birlikte kiminle isterse onunla anlaşacak ve evini yenileyecek” şeklinde konuştu. 

540 HEKTARLIK ALANDA 20 BİN KONUT 

Kentsel dönüşümün, merkezi hükümetten ziyade yerel yönetimin çözmesi gereken bir konu olduğunun da altını çizen Kaya, Karabağlar’da yerel yönetimin bakanlıktan yetkiyi almasına rağmen bir adım atmadığına dikkat çekti. Bu konunun, 540 hektarlık alanda, 20 bin konutu ilgilendiren, Karabağlar’ın büyük bölümünü ilgilendiren bir konu olduğunu belirten Kaya, “Bu, sosyal bir sorun. Biz bu konulara siyasi bir konu olarak bakmıyoruz. Bu konulara çözülmesi gereken sosyal bir sorun olarak bakıyoruz. Şehrin neresine gitsek, yerel yönetimlerin yapamadığı planlar yüzünden mağdur insanlar görüyoruz. İzmir’deki yapıların yüzde 65’i bu tür yapılar. Ortada bir sorun var ve bu sorun çözülmeli.

 

Karabağlar’da belediye yetkisi olmasına rağmen bir adım atmadı. Oysa aynı yetkiyi alan belediyelerden Narlıdere ve Kemalpaşa’da bir süreç yürüyor. Karabağlar yetkiyi aldı, beş yıldır ortaya bir proje dahi çıkaramadı. Narlıdere ve Kemalpaşa’da ise belediyeler bir çalışma yapıyor ve bizler de destek veriyoruz. Burada önemli olan Karabağlar’ın geleceğidir. Modern hayatın gerektirdiği sosyal yaşam donatılarıyla bezenmiş, yeşili bol, suyu ve havası temiz bir Karabağlar hedefliyoruz. Eğitim ve sağlık tesisleriyle donatılmış, sağlam bir ekolojik dengesi olan yerleşim alanlarına sahip bir Karabağlar hedefliyoruz” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.