Kayıtlar internete sızdı! Facebook’un zihin okuma planı ifşa oldu

Kayıtlar internete sızdı! Facebook’un zihin okuma planı ifşa oldu

Facebook tarafından zihin okuma planı için yapılan toplantının ses kayıtları internete sızdı. 

Facebook’un çalışanlarıyla özel olarak yaptığı toplantının ses kaydını kimin sızdırdığı bilinmiyor. Ancak kayıtlar BuzzFeed News isimli haber sitesinde yayınlandı. Toplantıda zihin okuma cihazı ve bu cihazın satışına dair planların konuşulduğu belirtiliyor.

Facebook zihin okuma cihazını satışa çıkaracak

Facebook baş teknoloji sorumlusu Mike Schroepfer toplantıda, bir sinir algılayıcı aracılığıyla düşüncelerin, bir video oyununa aktarılabildiğini söyledi. Bu teknoloji sayesinde zihinde yer alan düşünceler bir oyunda gerçeğe dönüşebiliyor. Düşünceler bilgisayara bir komut girdisi olarak kullanılabiliyor. Ürünün piyasaya çıkmasından önce Schroepfer tarafından bazı endişelerin olduğu da kayıtlara yansıdı.

Baş teknoloji sorumlusu kaydın devamında, doğru yoldan yapılacak güven ve büyüme adımlarının önemli olduğunu belirtti. Sonra”Çünkü, bu teknolojinin olumsuz tarafları, deneyimlenmeden kullanılsın.” dedi.

Sızdırılan bu ses kaydı ile Facebook tarafından geliştirilen zihin okuma cihazı gün yüzüne çıkmış oldu. Buna dayanak olarak da firmanın geçtiğimiz sene CTRL-Labs isimli sinirsel arayüz çalışmaları yapan girişimi 1 milyar dolara satın alması gösteriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.