Kaymakam Aksoy'dan adı unutulan Gaziye madalya

Kaymakam Aksoy'dan adı unutulan Gaziye madalya

KKTC Hükümeti tarafından 1974 Kıbrıs Barış Harekatına katılan şehit ve gazileri  onurlandırmak üzere düzenlenen törende, 44 gazi ve şehit yakınına Milli Mücadele Madalyası verildi. 

Tören bitiminde adı okunmayan Kıbrıs Gazisi Ahmet Gül tepki verince, Gazi Gül’ün adının Muharip Gaziler Derneği Marmaris Şube Başkanı Azmi Özkan tarafından, ”Hasta olduğu ve törene gelemeyeceği” söylendiği için listeden çıkarıldığı ortaya çıktı. Törene derhal müdahale eden Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Gazi Gül’ü kürsüye davet ederek, şeref madalyasını kendisine takdim ederek, gönlünü aldı.

Törende söz alan Kaymakam Ertuğ Şevket Aksoy “Alpaslan’dan buya yüz yıllardır vatanda edindiğimiz bu topraklarda başımız dik ve gururla hür ve bağımsız yaşıyorsak, mutlaka bunun en önemli kahramanı şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Torak kolay vatan olmuyor. Bugün bunun örneklerini dünyanın her yerinde görüyoruz. Eğer kahraman gazilerimiz, aziz şehitlerimizin cesaret dolu mücadelesi olmasaydı biz bu topraklarda böyle bağımsız, hür ve başımız dik yaşayamazdık. Dolayısıyla Türk tarihi,  kahramanlıklarla ve cesaret destanlarıyla dolu şanlı bir tarih. İşte Kıbrıs Barış  Harekatı da,  bu kahramanlık tarihimizin önemli altın sayfalarından biridir" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.