Kaymakam Murtaza Dayanç Urla'da Ritmi Yakaladı

Kaymakam Murtaza Dayanç Urla'da Ritmi Yakaladı

Önder Şengüler yazdı; Kaymakam Murtaza Dayanç Urla'da Ritmi Yakaladı

Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sayın Murtaza DAYANÇ Urla ile adeta bütünleşti. 1977 Doğumlu olan Sayın DAYANÇ 2010 yılında , 33 yaşında Kaymakamlık görevine başlamıştır. 12 yıllık meslek hayatının 7 yılını Belediye Başkan Vekili olarak Geçiren Sayın Murtaza DAYANÇ bu tecrübesini sonuna kadar Urla ve Urla Halkı için kullanmaktadır.

Urla Belediyesi tarihinde görülmemiş bir yatırım atağını hep beraber izlemekteyiz. Mesleki hayatında vatandaş odaklı kamu hizmetini temel prensip olarak benimseyen Sayın DAYANÇ bu doğrultuda vatandaş odaklı hizmetlere son sürat devam etmektedir.

ddd.jpg

Urla Belediye’si tarihinde ilk defa BORÇSUZ olarak yönetilmektedir. Biz geçmiş dönemlerde ‘altımdaki makam aracı bile icralık’ diye serzenişte bulunan Belediye Başkanları gördük. Urla Belediye’si tüm ödemelerini gününde yapmaktadır. Ödeme günü geçmiş tek bir borcu bulunmayan Belediyemizin İzmir’de örneği yoktur. Şu an İzmir İlçe Belediyeleri ve Büyükşehir Belediye’si borç batağında , maaş ödemesi yapmakta zorlanırken Urla Belediye’si devamlı yatırımlar yapmaktadır. Sayın Murtaza DAYANÇ bu akıcı ve hizmet odaklı Belediye Yönetimini bizlere kazandırdı. 2024 yılı Mart ayında koltuğa oturacak olan Belediye Başkanı’nı dolu bir kasa , borçsuz bir belediye beklemektedir. Umarım ki bu yatırım atağı 2024 sonrasında da devam eder.

Urla Belediye’si şuan İzmir İlçe Belediyeleri arasında kendi bütçesi ile asfalt alımı yapan tek Belediyedir. Belediyemiz kendi uhdesinde kalan yollarda hemen hemen tüm asfaltlama işlerini bitirdi. Alt yapı inşaatları sebebi ile zarar gören tüm yollarda yama çalışmaları yapıldı. Parke taşı döşenmeyen hemen hemen hiçbir alan kalmadı. Tüm sahil güzergahları elden geçirildi. Belediye sınırları içinde bakım ve yenileme işlemi yapılmayan tek bir park kalmadı. Tüm park ve bahçeler elden geçirilerek yenilendi. Gelinkaya bölgesi işgalden kurtarıldı. Vatandaşlar sahil şeridini ücretsiz bir şekilde huzurla kullanmaya başladı.

unnamed-1.jpg

Sayın DAYANÇ Urla Belediye’si iç işleyişini de yaptığı dokunuşlar ile değiştirdi. Yaklaşık 1 yıl önce Urla Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevine başlayan Sayın Zeynep TURAN son derece başarılı işlere imza atmaktadır. Sayın Zeynep Turan’ın en önemli icraatı ise vatandaşlar ile kolay iletişim kuruyor. Yapı Kontrol Müdürlüğü gibi en sıkıntılı birimin sorumluluğunu da üstlenen Zeynep Turan hakkında vatandaşlardan çok olumlu geri dönüşler almaktayız. Daha önce karşılaştığımız ‘ben senin evini ykacağım , hadi engel ol’ gibi üzücü hitap tarzları Sayın Turan’ın göreve gelmesi ile son buldu. Sayın Murtaza DAYANÇ’ın Urla Belediyesi’ne kazandırdığı bir diğer başarılı bürokrat ise Ali Serkan GÜLER. Başarılı bir şehir plancısı olan Sayın GÜLER kısa sürede plan proje birimindeki sorunların üstesinden gelmeyi başardı. En çok şikayet edilen birim olan plan proje müdürlüğü şuan en hızlı işlem yapan birime dönüştü. Ali Serkan Güler’in başarılı yönetim tarzı sebebiyle bu birimde çalışan personelinde üzerindeki yük azaldı. Fen İşleri Müdürlüğü ile Sayın DAYANÇ bire bir kendisi ilgileniyor. Tüm projeleri yerinde ve uygulama esnasında denetleyerek işlerin zamanında ve muntazam şekilde yapılmasını bizzat takip ettiğini gözlemliyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Zeytinalanın’da açılışı yapılan Yeşil Vadi Spor Tesislerini chp’li bir Belediye yapmış olsaydı , açılışına Kemal Kılıçdaroğlu’nu çağırırlardı. Ciddi bir yatırım bedeli ile Urla Halkının kullanımına sunulan tesis sessiz bir şekilde açıldı. Urla Belediyesi’nin bu açılışı yapılan tesis gibi onlarca yatırımı yapım ve bitim aşamasındadır. Bu konuda biz Siyasilerin yapılan işleri Urla Halkına anlatması gerekmektedir.

Urla Belediyesi’nin en büyük yatırımlarından birisi olan URLA MEYDAN PROJESİ tüm engellemelere rağmen hayata geçecek gibi gözüküyor. Tüm iş yerleri boşaltıldı. Hafriyat çalışmaları için iş makinaları sahaya indirildi. Cesaret isteyen bu büyük projeyi yapma arzusundan asla vazgeçmeyen Sayın DAYANÇ’ı ayrıca tebrik ederiz.

Değerli okurlarım Urla Belediye Başkanı’nı 2024 yılı Mart ayında hep beraber seçeceğiz. Yukarıda belirttiğim gibi URLA BELEDİYE’Sİ İZMİR’DE BORÇSUZ YÖNETİLEN TEK BELEDİYE’DİR. Bu kıstasa özellikle vurgu yapmamın sebebi ise 2024 yılında seçilecek olan Belediye Başkanı’nın bu mirasa sahip çıkmasını sağlamamız gerekmektedir. Bizlere Borçsuz , hizmet üreten , Halk’a hizmet eden , Urla’nın geleceğini koruyan bir Belediye Yönetimi kazandırdığı için Urla Kaymakamı ve Urla Belediye Başkan Vekili Sayın Murtaza DAYANÇ’a teşekkür ederiz.

Kalın sağlıcakla…

image-6483441.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum