KAYMAKAM’DAN DAHA FAZLASI!

KAYMAKAM’DAN DAHA FAZLASI!

Arif Çayan yazdı...

İzmir’in kendine özgü bir havası vardır. Bir de suyu, bir de kızı, bir de çiçeği vardır.
Şimdiler de bir de kaymakamı oldu.

Urla Kaymakamı Önder Can.

Kaymakam ama aynı zamanda vekâleten Urla Belediye Başkanı.

o1-001.jpg

Urla Belediyesi eski Başkanı Burak Oğuz’un FETÖ soruşturması davası ve sonucunda görevinden alınmasından sonra belediye başkanlığı görevini vekâleten Kaymakam Can yürütmeye başladı.

Demokrasiye hepimiz sahip çıkmak zorundayız ama demokrasinin içinde devletin varlığını, bağımsızlığını ve bütünlüğünü tehdit eden bir şey varsa, bunu da demokrasinin dışında görmek zorundayız.

Herkesin farklı farklı hesapları olabilir ama Türkiye Cumhuriyeti’nin ve cumhuriyet çatısı altında yaşayan bütün insanların tek hesabı vardır.

o2-001.jpg

Bağımsız Türkiye, bütün ve güçlü Türkiye.

Urla Kaymakamı Önder Can’ın vekâleten Urla Belediye Başkanlığına getirilmesi de bütün insanların aklında olması gereken hesaptandı.

İlk başlarda, seçilmiş bir belediye başkanı ile atanmış, üstüne görev olarak verilmiş bir belediye başkanlığı görevini arasında nasıl bir fark olacak diye düşünmedik de değil?

Urla nasıl olacak, Urlalı nasıl olacak, Urla nasıl yönetilecek gibi soruların cevaplarını düşündüğümü o anda veremedik, verdiyse bile yanlı olarak verdik.

Ama şimdiler bu sorunun cevabı net şekilde ortada.

o3.jpg

Urla Kaymakamı Önder Can, seçime girmedi, seçilmedi ama vekâleten yürüttüğü Belediye Başkanlığı görevine son derece yerinde yaptı.

Belediyenin hiçbir hizmeti aksamadığı gibi, belediyenin bünyesinde hizmet veren insanların da Kaymakam Can ile hiç sorun yaşamadan, görevlerini yerine getirdiler.

Bu da gösteriyor ki, makam koltuğu, makamın adının hiç mi hiç önemi yok.

Asıl hedef eğer insanı mutlu etmek, yaşanabilir bir şehir yaşamaksa, yapılacak tek şey kalıyor insana, düşünerek, planlı şekilde çalışmak.

o4-001.jpg

Urla Kaymakamı Önder Can da, hem kaymakam olarak, hem de vekâleten belediye başkanı olarak iki kere düşündü, iki kere planladı ve daha fazla çalıştı.

Temiz Urla, mutlu Urlalılar, huzurlu Urla da böyle oluştu.

Teşekkürler Kaymakamdan daha fazlası olmayı da başaran Önder Can Bey!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum