Kazaz: "Atatürk değilim ki Atatürkçü olayım"

Kazaz: "Atatürk değilim ki Atatürkçü olayım"

Tuğçe Kazaz, kendisini eleştirenlere, 'Hadi oradan! Cahiller' diyerek tepki gösterdi.

Posta'dan Oya Çınar'ın sorularını cevaplayan Tuğçe Kazaz, daha önceden yaptığı "AK Partiden ufak ufak soğudum" açıklamasına değinerek, AKP'ye karşı olmadığını,  "AKP'nin yanlışları düzeltilirse, el ele verip hastalıkları bertaraf edilirse" yeni bir "şey" inşa edilebileceğini iddia etti. 

"KENDİMİ OKUYORUM"

"Zeka olarak Türk insanını 200 ila 300 yıl sonrasında görüyorum. Ama bu zekayı kullanma biçimimizi çok ilkel buluyorum" diyen Kazaz, "Birçok kitap okudum ama hiçbiri beni tam anlamıyla tatmin etmedi. Ta ki Enis Timuçin'in ‘Ruhlarınız Hatırlayacak' kitabını okuyana dek. Şimdiyse kendimi okuyorum" ifadelerini kullandı. 

Kendisine yöneltilen eleştirileri de reddeden Kazaz, söz konusu eleştirilerle ilgili olarak da "Beni eleştirenlere, 'Döneksin' diyenlere, 'Hadi oradan!' diyorum. 'Satılmış fikir' derim ben sana! 'Cahil' derim. 'Kendini bulamamış, ülkesini ve milletini sevmiyor' derim. O klonlara Türkiye'de geçit vermeyiz, kimse de kusura bakmasın!" dedi.

"ATATÜRK DEĞİLİM Kİ ATATÜRKÇÜ OLAYIM"

Kazaz, kendisine yöneltilen "Kendinizi Atatürkçü olarak tanımlıyor musunuz?" sorusu üzerine "Atatürk olmadığı için Atatürkçü olmadığını" belirterek şunları söyledi:

"Ben bir ‘şeyci' değilim. Atatürk değilim ki Atatürkçü olayım. Atatürk'ün mantığında değilim, fikrinde değilim, donanım ve hissiyatında değilim. Ben ancak Atatürk'ün yaptıklarını takdir edebilir ya da etmeyebilirim. Dolayısıyla bu 'çülük', 'çülük'lerin hepsi bölücülük diye düşünüyorum. Bunlardan uzak durmak lazım."

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.