Kazdıkça tarih çıkıyor! Aliağa’da tarihi kalıntılar koruma altına alındı

Kazdıkça tarih çıkıyor! Aliağa’da tarihi kalıntılar koruma altına alındı

İzmir'in Aliağa ilçesinde tarihi kalıntıların bulunduğu bir bölge daha İzmir Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından koruma altına alındı.

Türkiye’nin önemli sanayi merkezlerinden biri olan Aliağa aynı zamanda tarihi ve kültürel zenginlikler de dolu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalar sonucunda Kuzey İzmir bölgesinde arkeolojik alanlara bir yenisi daha eklendi. Bir bölge daha arkeolojik SİT ilan edildi. İlçenin Aşağışakran Mahallesi Çamtarla Tepesi’nde incelemelerde bulunan bakanlık uzmanları tarihi kalıntılar tespit etti. Hazırlanan raporlar doğrultusunda İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Maliye Hazinesi ve şahıs mülkiyetindeki iki parseli 3’üncü derece arkeolojik SİT ilan etti. Karar tapuya şerh düşülecek. Arkeolojik SİT alanı Kuzey Ege Otoyolu’nun yanı başında yer alıyor.

bir-alan-daha-koruma-altina-alindi-aliaga-da-kazdikca-tarih-cikiyor-1109472.png

Resmi Gazete’de yer alan karar şu şekilde:

"İzmir ili, Aliağa ilçesi, Aşağışakran mahallesi, Köycivarı Mevkii, Çamtarla Tepesinde bulunan, tapunun 2004 ada 1 numaralı parseli ve 2057 ada 1 numaralı parselinde Maliye Hazinesi ve şahıs mülkiyetine kayıtlı olan taşınmazlarda kalan alanın, kararımız eki 1/2000 ölçekli kadastral haritada gösterildiği şekilde 3. (üçüncü) Derece Arkeolojik Sit olarak tesciline, kararımız eki sit tescil fişinin düzeltildiği şekli ile uygun olduğuna, karar verildi. "

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.