Kazım Arslan Atatürk Düşmanı Mısıroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu

Kazım Arslan Atatürk Düşmanı Mısıroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Atatürk ve laik Cumhuriyet aleyhine hakaretlerde bulunan, şeriatın zamanı gelince ilan edileceğini anlatan sözleri nedeniyle Kadir Mısıroğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Milletvekili Arslan, suç duyurusunda Anayasanın 2 nci maddesindeki laiklik, 174 üncü maddesindeki İnkılap Kanunlarının açıkça ihlal edildiğini, Türk Ceza Kanununun 309 maddesinde geçen "anayasayı ihlal  suçu"nun işlendiğini belirtti. Kazım Arslan, 5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanunun maddeleri uyarınca Kadir Mısıroğlu'nun ivedi cezalandırılması için kamu davası açılmasını ve tutuklu yargılanmasına karar verilmesini talep etti.

CHP Milletvekili Arslan açıklamasında şu ifadeyi kullandı: 

"Seçilmiş bir hükümetin görevi öncelikle anayasal laik düzeni korumaktır. Hükümet nerede? Anayasanın ilk 4 maddesindeki değişmez ilkelerden laiklik ilkesine göz diken bu kişi hakkında hükümet de açık tavır almıyorsa hükümete soruyorum: 

Şeriat, sizin de zamanı geldiğinde getirmek istediğiniz rejimin adı mıdır? Yoksa Kadir Mısıroğlu bu iktidarın erken öten sözcüsü müdür?

Türk Ceza Kanununun 312 nci maddesi çok açık. Şeriat savunucusu biri çıkıp da şeriat çağrısı yapıyorsa, anayasal düzeni korumakla yükümlü hükümet ne yapıyor? Eğer bu şeriat çağrısına karşıysanız, hükümetin öncelikli görevi, Türk Ceza Kanununun 312 nci maddesinde geçen “Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs eden" bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunmaktır."


SUÇ DUYURUSU

SUÇ                      :     T.C. Anayasası’nın 2 ve 174. maddelerine, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 309 ve 312. maddelerine aykırı eylemlerde bulunmak, 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanuna muhalefet.
 
SUÇ TARİHİ      :         5 Ekim 2017
 
KONU                 :        Kadir MISIROĞLU adlı şahsın, 05.10.2017 tarihinde, sosyal medya ve basın-yayın kuruluşlarının haber sitelerinde görüntülenen, kamuya açık bir kitap fuarı alanındaki konuşmasının, Anayasada belirtilen “laik devlet” ilkesine ve İnkılap Kanunlarına, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili maddeleri ve 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanuna muhalefet suçlarına delil teşkil etmesiyle ilgili şikâyetimdir.
 
AÇIKLAMALAR :           Kadir MISIROĞLU adlı şahıs, 05.10.2017 tarihinde sosyal medyada hızla yayılan ve yoğun tepkilere neden olan, kamuya açık bir alandaki konuşmasında açıkça şeriat çağrısı yapmış, kurucu değerlerimize, anayasal ve yasal olarak korunan devrimlerin kazanımlarına, laik devlet ilkesi başta olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ün şahsına, manevi mirasına ve Türk Milleti’ne hizmetlerine hakaret eden ifadeler kullanmıştır.
 
Şahıs, ifadelerinde şeriat yönetiminin zamanla olgunlaşarak geleceğini iddia ederken, henüz erken olduğunu belirtmiş, şeriatla beraber -Atatürk heykellerini kast ederek- “Heykellerin köpek leşi gibi sürüklendiğini göreceksiniz” ifadesini kullanarak, Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanuna alenen muhalefet ederek suç işlemiştir. Şüpheli, "(...) Demokrasiye geçişten beri safha safha kötülük azalmakta, iyilik çoğalmaktadır. İstediğimiz olmuş değildir. Yarı yoldayız. Nasıl büluğa ermemiş çocuğa neden evlenmiyorsun diyemezsen hükümete de niye şeriat ilan etmiyorsun diyemezsin. Vakti var. (...) Sizin nesliniz İslamın mutlak galebisini, küfrün mutlak yıkılışını, heykellerin köpek leşi gibi sürüklendiğini göreceksiniz" biçimindeki konuşmasında, tarifi Anayasanın 2 nci maddesindeki laik devlet ilkesiyle çerçevelenmiş Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimini ortadan kaldırma teşebbüsünde bulunarak Türk Ceza Kanununun 309 uncu maddesinde sayılan “Anayasayı İhlal” sunucunu işlemiştir. Şahıs, devletin yasal yollardan seçilmiş ve anayasal düzeni korumakla görevli hükümetini, Türk Ceza Kanununun 312 nci maddesinde anıldığı üzere, “Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmiştir. Topluma da kin ve nefret tohumlar ekmiş, resmen laik cumhuriyete meydan okumuştur.
 
NETİCE VE İSTEM:       Yukarıda arz ve izah olunan nedenlerden dolayı, şüpheli Kadir MISIROĞLU hakkında T.C. Anayasası’nın 2 ve 174. maddeleri, Türk Ceza Kanununun 309 ve 312 nci maddeleri ve 5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanunun maddeleri uyarınca ivedi cezalandırılması için kamu davası açılmasını ve tutuklu yargılanmasına karar verilmesini arz ve talep ederim. 06/10/2017
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.