KDV indirimi müjdesi sevinçle karşılandı

KDV indirimi müjdesi sevinçle karşılandı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın mobilyada KDV indirimi müjdesi sektörü heyecanlandırdı.

İndirimin yararlı olacağını vurgulayan İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Hasan Özkoparan, kalıcı olmasını istedikleri indirimin girdi maliyetlerine de yansıtılmasını arzu ettiklerini söyledi.

NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, mobilyada KDV indirimi müjdesi verdi. Albayrak, yıl sonuna kadar mobilyada KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8'e indirdiklerini açıkladı. KDV indiriminin Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirten İzmir Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan, sevinçle karşılanan indirimin kalıcı olmasını arzu ettiklerini söyledi. Başkan Özkoparan, “İndirim kararına sevinen meslektaşlarımız iki aylık sürenin çok kısa olduğunu ifade ediyor. Mobilyada KDV indiriminin faydası geçtiğimiz yıllarda yapılan uygulamalarda görüldü. Binlerce üreticimizi binlerce tüketicimizi memnun eden bu uygulama kalıcı olsun herkes mutlu olsun. En azından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde, 2023'te, bugünkünden çok farklı, çok daha kalkınmış bir Türkiye'ye ulaşana dek KDV indirimi devam etsin”dedi.  

TEKNİK PROBLEM GİDERİLSİN

Mobilyaya yapılan KDV indirimlerinde teknik bir problem yaşandığına dikkat çeken İzmir Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan, %10 luk bir zararın söz konusu olduğunu ifade etti. Başkan Özkoparan, “Biz mobilyacılar %18 KDV ile ham malzemelerimizi aldık. Ürettik mağaza vitrinlerine koyduk. Şimdi %8 KDV ile satış yapacağız. Malı alırken tedarikçiye ödediğimiz %10’u nereden karşılayacağız. Ya girdi ürünlerimizdeki KDV’nin de %8’e düşürülmesi yada bazı sektörlere yapıldığı gibi bize de %10 KDV iadesi yapılması gerekir. Yüzde onluk iade esnafımıza hibe niteliğindeki bir destek ve can suyu olur”şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.