KDV kalkarsa et fiyatları ucuzlar

KDV kalkarsa et fiyatları ucuzlar

Et sektörüne gelen yüzde sekiz KDV, et ve tavuk fiyatlarını etkiledi. Durum böyle olunca vatandaşın tercihi yine tavuk eti oldu.

Et fiyatlarına bakıldığında kuzu pirzola 54 TL'den kasap köfte ise 36 TL'den satışa sunuluyor. Fiyatların yüksek olmasından dolayı vatandaş daha çok tavuk ve kanat satın alıyor. 

Konakta bulunan Etçiler Kasap çalışanı Aytekin Kırıcı, fiyatların yanı sıra mangal sezonunda da, vatandaşın tercihinin et olarak en çok kuzu pirzola, külbastı ve kasap köfteden yana olduğunu söyledi. Ancak daha çok tavuk olarak piliç pirzola ve kanatın satın alındığını belirten Kırıcı, insanların et ve tavuk satın alırken etin günlük ve taze olması gerektiğine dikkat etmesi üzerinde durdu.

17407944_1364683940221018_831345081_o-001.jpg

"Hayvancılık sektörü geliştirilmeli"

Kırk beş yıldır kasap olan Aytekin Kırıcı, et ürünlerine getirilen KDV'nin kalkması halinde fiyatların daha ucuz olacağını söyledi. Et ve tavuk fiyatlarının süpermarketlere farklı yansımasının sebebinin, market sahiplerinin fiyatlara kar payının yanı sıra işçilik paylarını da katmalarından kaynaklandığını belirtti. Kasap Aytekin Kırıcı, "Et ve tavuk sektöründe mal sıkıntısı var. Dolayısıyla hayvancılığın biraz daha gelişmesi ve hayvancılığa daha fazla önem verilmesi lazım" diyerek kasaplara da daha fazla yatırım olanağı sağlanması gerektiğini vurguladı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.