Kedi besliyor diye yaşlı kadına saldıranlara soruşturma talebi

Kedi besliyor diye yaşlı kadına saldıranlara soruşturma talebi

HayKonFed ve vatandaşlar ayaklandı; ilgili yerlere suç duyurusu yapılacak...

Geçtiğimiz gün Medya Ege'nin gündeme getirdiği, İzmir'de bir apartmanın etrafındaki kedi ve köpekler için yiyecek bırakan yaşlı bir kadına saldıran bir adamın apartmandaki diğer kadınların araya girmesi sayesinde durdurulabildiği görüntüler hayvanseverleri harekete geçirdi. 

Adının Fatma olduğu öğrenilen savunmasız kadın olan biten karşısında bir yandan korkarak bir yandan da kedi ve köpekleri aç bırakmamak için yiyecek bırakmaya devam etti.

Yaşanan olayın görüntülerinin internete düşmesinin ardından yaşlı kadına yönelik saldırı girişimine karşı tepkiler çığ gibi büyüdü. Konuyu sosyal medya sayfasından paylaşan Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) olayla ilgili suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. HayKonFed, BİMER, Diyanet İşleri Başkanlığı, İzmir Valiliği, İzmir Müftülüğü ve bağlı birimleri, İl Orman su İşleri Müdürlüğü, Yerel ve Ulusal Basın Kuruluşları, Hayvan Koruma Platformlarına dikelçe ile suç duyurusunda bulunacak ve soruşturma talep edecek.

HayKonFed'in sosyal medya sayfalarında paylaştığı yazı şu şekilde oldu:

"İZMİR'DE YAŞANAN OLAY BU SEFER YAŞLI VE SAVUNMASIZ BİR KADINA SALDIRI OLARAK GERÇEKLEŞMİŞ, KEDİ VE KÖPEKLERE BAKTIĞI İÇİN. BİR ADAM TARAFINDAN CİDDİ SALDIRIYA UĞRUYOR.
DİLEKCE ALTTADIR / LÜTFEN DİLEKCEYE KATILINIZ
İzmir'de Yaşlı Kadına Şiddet Uygulayan ve Hayvanların Barınma Yerlerini Yıkan Din Görevlisi Hakında Soruşturma Talebi -
Konu: İzmir Müftülüğü’nde din görevlisi olan M..... Ö.... ‘nin sokak hayvanlarını doyurmaya çalışan kişiye uyguladığı şiddet ve hayvanların barındıkları yerleri yıkması dolayısıyla müftülüğünüzce soruşturma açılması ve basın bildirisi yayımlanması talebi
İlgi ve Gereği için: BİMER, Diyanet İşleri Başkanlığı, İzmir Valiliği, İzmir Müftülüğü ve bağlı birimleri, İl Orman su İşleri Müdürlüğü, Yerel ve Ulusal Basın Kuruluşları, Hayvan Koruma Platformları
İZMİR MÜFTÜLÜĞÜNE,
İzmir’de ikamet eden M..... ve eşi D.... Ö.... Ö.... tarafında sokak hayvanlarını doyurmaya çalışan yaşlı bir bayana şiddet uygulandığı ve sokak hayvanlarının barınmaya çalıştıkları yerleri yıktığını soysal medyada yayınlanan kamera kaydı ile öğrenmiş bulunuyoruz. Olaya ilişkin video linki Ek 1’de tarafınıza sunulmuştur.
Bu şekilde çevresinde yaşamaya çalışan canlılara tahammül edemeyen vatandaşlarımız, önlem alınmadığı takdirde yalnızca hayvanlar için değil, ayni zamanda insanlar için de potansiyel tehlike olacaklardır.
Müftülükler 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği, bu kanunun en üst düzey uygulayıcısı olan İl Hayvanları Koruma Kurulunun üyesidir. Bunun yanında Diyanet İşleri Başkanlığınca, 81 ilin valiliğine “Hayvanların Yaşam Haklarına” ilişkin genelgelerde yayımlanmıştır.
Bu bağlamda,
Vatandaşa şiddet uygulayan ve yüce dinimizin temel ilkelerinden olan merhamet duygusuna aykırı davranışlar sergileyen M..... Ö.... hakkında idari soruşturma açılmasını ve idari ceza verilmesini,
Doğadaki diğer canlıların da yaşam haklarının olduğunun bilincini vatandaşlarımıza yerleştirebilmek, bunu gelecek nesillere taşıyabilmek için camilerimizde, uygulanan şiddetin özellikle vurgulandığı vaazlar verilmesini,
TV lere ve basına beyanat verilmesi, genel hakların yanında hayvanlara uygulanan şiddet ve merhamet duygusu olmak üzere kötü muamelenin günah olduğunun anlatılması talep ediyoruz.
Konuya ilişkin tarafımıza 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği bilgi verilmesi hususunu emir ve müsaadelerinize saygılarımızla arz ederim.
İsim, Soy isim
Tc. Kimlik
Ek 1… Olaya İlişkin Video Görüntüsü Linki:
https://www.facebook.com/HayKonfed/videos/1525186467495682/
Yollanacak Adresler:
izmir@diyanet.gov.tr; aliaga@diyanet.gov.tr; balcova@diyanet.gov.tr; bayindir@diyanet.gov.tr; bayrakli@diyanet.gov.tr; bergama@diyanet.gov.tr; buca@diyanet.gov.tr; cesme@diyanet.gov.tr; dikili@diyanet.gov.tr; foca@diyanet.gov.tr;gaziemir@diyanet.gov.tr; bimer@basbakanlik.gov.tr; 
guzelbahce@diyanet.gov.tr; karabaglar@diyanet.gov.tr; izmir@diyanet.gov.tr;karsiyaka@diyanet.gov.tr; kinik@diyanet.gov.tr; konak@diyanet.gov.tr;menemen@diyanet.gov.tr; narlidere@diyanet.gov.tr; odemis@diyanet.gov.tr;seferihisar@diyanet.gov.tr; selcuk@diyanet.gov.tr;torbali@diyanet.gov.tr; urla@diyanet.gov.tr; izmir@ormansu.gov.tr;insankaynaklari@diyanet.gov.tr; izmir@icisleri.gov.tr; onbesler1921@gmail.com,"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.