Kekreyemiş mucizesi

Kekreyemiş mucizesi

Kilo vermeye, diyabete ve karaciğer yağlanmasına iyi gelen kekreymiş meyvesi adeta bir mucize.

Yapılan bir araştırmaya göre kekreyemiş meyvesi, karaciğer yağ oranını azaltıp kan dolaşımını etkiliyor. Bu sayede hücrelere daha fazla oksijen gidiyor ve daha fazla yağ dokusu yok ediliyor. Ayrıca meyve, insülin direncini de düşürerek tip 2 diyabete yakalanma riskini azaltıyor.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. İlker Aksoy, yaban mersini ile aynı aileden gelen kekreyemiş meyvesinin küçük, sulu ve tatlı bir meyve olmasının yanı sıra içinde barındırdığı vitamin kaynağı ile bilim insanlarının dikkatini çektiğini aktardı.

Yağ dokularına saldırıyor

Bu anlamda karşılaştırmalı yapılan araştırmada en belirgin özellik, kekreyemiş meyvesinin araştırılan diğer bitkilere göre karaciğer yağ oranını azaltması ve içeriğindeki flovonidlerden dolayı kan dolaşımını etkileyip hücrelere daha fazla oksijen gitmesine ve orada daha fazla yağ dokusunun yok edilmesine neden olmasıdır."
Aksoy, araştırmada kekreyemiş tüketen grupta vücutta kas kitlesindeki artışın dikkat çekici olduğunu belirterek şunları kaydetti: "Bizim istediğimiz de tam olarak budur. Dolayısıyla insülin direncini de düşürerek insanların tip 2 diyabete yakalanma olasılığını düşürür. Tüm doğal beslenme desteklerinde olduğu gibi kekreyemişin de böbrek ve kalp hastaları tarafından aşırı tüketiminden kaçınılması ve takip eden hekimlerine danışmaları yerinde olacaktır."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum