Kem-Bel Fabrikasında zeytinyağı sıkım işlemleri başladı

Kem-Bel Fabrikasında zeytinyağı sıkım işlemleri başladı

Kemalpaşa Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl faaliyete geçirdiği Kem-Bel Zeytinyağı Fabrikası’nda, zeytinyağı sıkım işlemleri başladı.

2022 Yılında faaliyete geçirilen Kem-Bel Zeytinyağı Fabrikası’nda yeni hasat sezonunun ilk sıkım işlemi Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kemalpaşa Belediyesi’nin yerel üreticiyi desteleme vizyonu doğrultusunda, yüzde 8’lik sıkım payı ve günlük yaklaşık 60 ton zeytin sıkımı gerçekleştirme kapasitesi ile çalışmalarını sürdüren tesis üreticiler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Zeytinyağı Fabrikası’nda gerçekleştirilen sıkımın ardından konuşan Başkan Karakayalı; ‘’Kemalpaşa’mızın en önemli tarım ürünlerinden biri olan zeytine sahip çıkmak ve çiftçimize destek olmak adına Zeytinyağı Fabrika’mızı geçen yıl ilçemize kazandırmıştık. Yeni hasat dönemimin ilk sıkımını ise bugün gerçekleştirdik. Öncelikle hasat döneminin tüm çiftçilerimize bereket ve bolluk getirmesini diliyorum. Biz burada yüzde 8’lik sıkım payı ile yerel üreticimizin kalkınmasını amaçlıyoruz. İçerisinde bulunduğumuz bu hasat döneminde, üreticimize taşıma konusunda da yardımcı olacağız. Çitçilerimiz talepte bulunurlarsa miktarı fazla olan ve taşınmakta güçlük çekilen zeytinlerini kendimiz yerinden teslim alıp fabrikamıza getirerek sıkım işlemlerini gerçekleştireceğiz. Kemalpaşa’ya ve Kemalpaşalı çiftçimize hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz. Tüm hizmetlerimiz üreticilerimiz ve Kemalpaşa halkımız için. Zeytine ve zeytin üreticisine sonuna kadar sahip çıkacağız’’ dedi.

ekran-resmi-2023-11-22-16-29-10.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.