Kemal Anadol, Foça'da sevenleriyle bir araya geldi

Kemal Anadol, Foça'da sevenleriyle bir araya geldi

Eski milletvekili ve TBMM Başkanvekillerinden yazar Kemal Anadol, 10. baskısı yapılan “Büyük Ayrılık” adlı romanı için düzenlenen imza gününde Foçalı sevenleriyle bir araya geldi.

Eski milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekillerinden yazar Kemal Anadol, 10. baskısı yapılan “Büyük Ayrılık” adlı romanını İzmir’in Foça İlçesi’nde okurlarına imzaladı. Şair-Yazar Hüseyin Yurttaş’ın sunumuyla başlayan imza gününe katılanlar arasında Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz de yer aldı. İmza gününe geçtiğimiz yıllarda İzmir’in çeşitli ilçe ve beldelerinde görev yapmış belediye başkanları, bazı belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Foça Belediye eski başkanı Gökhan Demirağ ile torunları Kemal Anadol’a eşlik edenler arasında yer aldı.

foto-1.jpg

Kitabını imzalarken okurlarıyla kısa söyleşilerde yapan Anadol, yeni baskılarda bazı eklemeler, notlar bulunduğunu, bunların neler olduğunu da anlattı. Sağlık durumunu, merak edip soranlarla paylaştı.

kemal-anadol-nabi-duru.jpg

OSMANLININ EN ÖNEMLİ 22 YILINI ANLATIYOR

Kitabının yeterince tanıtılmamasına rağmen gördüğü ilgiden çok mutlu olduğunu belirten Kemal Anadol yeni eserler üretmeye, yazmaya devam ettiğini söyledi. Kemal Anadol; “Büyük Ayrılık onuncu baskısını yaptı. Büyük Ayrılık Osmanlı’nın 1900 ile 1922 yılları arasındaki en önemli 22 yılını dile getiren bir roman. Belgesel roman, siyasal roman, tarihsel roman unsurlarını taşıyor. Ve yakın geçmişe bugünden bir bakış. İki senede yazdım. Dört defa Midilli’ye gittim. Ayvalık, Foça , Nazilli, Ege. Ama merkezi Foça olmak üzere uzun çalışmalar yaptım. Sözlü tarih çalışması yapmasını öğrendim, tarihçi arkadaşlardan. Ve bugün çok mutluyum. Onuncu baskısını yaptı. Ve onuncu baskısının bu duruma gelmesi , onuncu baskıya ulaşması, fazla tanıtım yapılmamasına karşın, beni mutlu etti. Gördüğüm ilgi de yurttaşlardaki yakın tarihe bilinci gösteriyor. Çok memnun oldum. Bundan sonra da aynı şekilde kitap çalışmalarına devam edeceğim” dedi.

imza-kuyrugu-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.