Kemal Baysak'ın kabrine Ata diyarından toprak!

 Kemal Baysak'ın kabrine Ata diyarından toprak!

Hayata veda eden, Boşnak dünyasına yaptığı hizmetlerle bilinen, camianın Türkiye'deki liderlerinden A.Kemal Baysak'ın kabrine Ata diyarı Bosna Hersek'in Trebinje kentindeki evinin bahçesinden getirilen toprak çocukları tarafından mezarına döküldü.   

1878 yılında Bosna Hersek'in Trebinje kentinden Karşıyaka’ya göç eden bir ailenin oğlu olarak 31 Ocak 1933 tarihinde Karşıyaka’da hayata gözlerini açan Ahmet Kemal Baysak’ın, 1992-1995 yılları arasında yaşanan Bosna Savaşı’nda, Bosna Hersek'e yaptığı yardımlar unutulmadı. Baysak, Türkiye Bosna Hersek Dernekleri Federasyonu’nun kurucu başkanı, merkezi İngiltere'de bulunan Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği Kurucu Başkanıydı.

a.kemal-baysak-mezar-2.jpg

Aile mezarlığına serpildi

Ata diyarından getirilen toprak; ile üyeleri, Pervin Baysak evlatları, torunları Abdullah, Ayşın, Atilla, Banu, Kemal Baysak, Hande Şahin ve Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği Başkanı Hasan Śehović tarafından Baysak’ın babası Abdullah Bey, annesi Halime Hanım, kardeşleri Salih, Şükrü Baysak ve teyzesi, eniştesi Cemile, Şakir Balcı’nın da yattığı aile mezarlığına serpildi.

a.kemal-baysak-mezar-1.jpg

Duygulu anlar yaşandı

Ata diyarından getirilen toprağın çok anlam taşıdığını vurgulayan Baysak'ın oğlu Atila Baysak “Babamızın mezarına ata toprağı olan Bosna Hersek’in şirin kenti Trebinje’deki evimizin bahçesinden getirdik. Toprağı babamızın mezarına dökmek bizlere çok farklı duygular yaşattı. Babamızın vasiyetini yerine getirdiğimiz için çok mutluyuz. Onun açtığı yoldan biz evlatları olarak yürümeye ve ona layık olmaya çalışacağız” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.