Kemal Kılıçdaroğlu, "Canan Kaftancıoğlu görevinin başındadır"

Kemal Kılıçdaroğlu, "Canan Kaftancıoğlu görevinin başındadır"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Canan Kaftancıoğlu'nu İstanbul İl Başkanı olarak yüreğimize yazmış vaziyetteyiz. Kimse endişe etmesin. Adaletsizliklere boyun eğmeyeceğiz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu'nun siyasi parti üyeliğinin kamuoyundan tepki çeken yargı kararı ile düşürülmesine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, "Canan Kaftancıoğlu görevinin başındadır. İl başkanı olarak görev yapıyor. Canan Kaftancıoğlu'nu İstanbul İl Başkanı olarak yüreğimize yazmış vaziyetteyiz. Kimse endişe etmesin." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle oldu:

Güvenlik güçlerine yumruk atmak, saldırmak doğru değil. Hele hele bir milletvekilinin yapması asla doğru değil. Kabul etmiyoruz. Canan Kaftancıoğlu görevinin başındadır. İl başkanı olarak görev yapıyor. Canan Kaftancıoğlu'nu İstanbul İl Başkanı olarak yüreğimize yazmış vaziyetteyiz. Kimse endişe etmesin. Yapılan uygulamanın da adil bir uygulama olmadığını biliyoruz. Adaletsizliklere boyun eğmeyeceğiz. Adaletsizliklere boyun eğerseniz yeni adaletsizliklere kapı aralamış olursunuz.

469f54ca-a62e-497f-a2df-5edc61ef36c4.jpg

"MÜCADELEYİ ADALET, HAK, HUKUK İÇİN YAPIYORUZ"

Canan hanım ne yaptı? Neden il başkanlığı düşürülüyor? Birilerinin talimatı, isteği ile. Biz birilerinin taleplerine evet mi diyeceğiz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi'yiz. Ruhumuzda, geleneklerimizde Kuvâ-yi Milliye var. Biz mücadele ediyoruz. Mücadeleyi adalet, hak, hukuk için yapıyoruz. Hukuka, adalete saygılıyız. Ama adalet adalet olduğu sürece. Birilerinin beklediği tarzda bir kişiye haksızlık yapıp görevinden alınacak, üyeliği düşürülecek. Siz de buna uyun denilecek. Biz adaleti savunuyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.