Kemal Kılıçdaroğlu, "Sorumlu bir muhalefet yaptık"

Kemal Kılıçdaroğlu, "Sorumlu bir muhalefet yaptık"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yaşanan her sorun için iktidarı uyardıklarını ve çözüm önerilerini ilettiklerini söyledi. Ancak buna karşılık "Hayır, siz bilmiyorsunuz" yanıtını aldıklarını belirterek, "Sorumlu bir muhalefet yaptık" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Güç Sende, Senin Elinde' gençlik çalışmasının lansmanında gündemde yer alan konulara ilişkin değerlendirmelerde buldu. Gençlere "Türkiye'yi bir sorun yumağı haline getirenleri gördünüz, şimdi Türkiye'yi sorun yumağından kimlerin çıkaracağını göreceğiz. Nasıl? Sandığa giderek. Yüz yıl geçti cumhuriyetimizin üzerinden. Yüz yılın mutlu günleri de vardı, mutsuz günleri de vardı. Yüz yıl içinde Türkiye'de başbakanlar asıldı, bakanlar asıldı, gencecik evlatlarımız asıldı. Artık geldiğimiz bu yüz yılda Türkiye'yi demokrasiyle taçlandırmak istiyoruz" diye seslenen ana muhalefet partisi lideri, şöyle devam etti:

"Zenginliğimizi düşmanca kullanmak isteyenlere izin vermeden yolculuğumuza devam etmek istiyoruz. Değişim, sizler değiştireceksiniz. Güç, evet sizin elinizde. Siz sandığa gidip oy kullandığınızda Türkiye'deki değişimi dünyaya duyurmuş olacaksınız. Otoriter yönetimin otoritesine son vermek gibi olağanüstü bir görevi yerine getirmiş olacaksınız. Bunun farkında mısınız bilmiyorum, dünya siyasi tarihine geçecek gençler olarak bunun farkında olun.

336040-814x458.jpg

'HER ŞEYİ ÖNERDİK, NASIL ÇÖZÜLECEĞİNİ DE ANLATTIK ONLARA'

Her şeyi önceden gördük. Türkiye'nin nereye gideceğini de önceden gördük. Umutsuzluğu aşılamak istiyorlar, bunu da önceden gördük. Bir gıda krizi olacağını da önceden gördük. Ekonomi yönetemeyeceklerini de önceden gördük. Sorumlu bir muhalefet olarak uyardık. Nasıl çözüleceğini de anlattık onlara. 'Hayır siz bilmiyorsunuz' dediler. Geldiğimiz tabloda Türkiye'nin tüm sorunlarını bildiğimizi ve çözümler ürettiğimizi de artık tüm dünya biliyor.

'ŞİMDİ ALMANYA'DA CHP İÇİN ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYOR'

Uzun yıllar Almanya'da çalışmış, AK Parti'nin Almanya'da örgütlenmesini gerçekleştirmiş bir vatandaş anlatıyor: Oğlu Almanya'da tıp okuyor. 'Oğlum, sen Türkiye'de olsan hangi partiye oy verirsin? diyor. Oğlu, 'Baba, CHP'ye oy veririm' demiş. Bir çocuk, babasını dönüştürmüş ve o baba şimdi Almanya'da CHP için çalışmalar yürütüyor.

'ELEŞTİRİ, HATAYI TEKRAR ETMEME AÇISINDAN SON DERECE ÖNEMLİDİR'

Şunu unutmayın, her biriniz politik arenanın içindeyseniz eleştiriden korkmayacaksınız. Bir politikacının alkıştan çok eleştiriye ihtiyacı vardır. Benim görmediğimi başkası görebilir, benim duymadığımı başkası duyabilir. Eleştiri, hatayı tekrar etmeme açısından son derece önemlidir.

'VATANDAŞ BİZİ ELEŞTİRİYORSA KABAHAT BİZDE'

Siz alanda çalışırken CHP'ye ilişkin eleştiriler de gelecektir. Hemen itiraz etmeyin. Bizim katılmayacağımız bir şey olsa da 'haklısın' demeniz lazım. Eksiğimiz var mı? Evet var. Vatandaş bizi eleştiriyorsa ve bizim inanmadığımız bir eleştiri geliyorsa kabahat bizde. Biz ona kendimizi anlatmadık."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.