Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektriğini kestiler

Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektriğini kestiler

Elektriğe yapılan yüzde 125’lik zammı protesto ederek “Erdoğan 31 Aralık’ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, evinin elektriğin kesildiğini açıkladı.

A’dan Z’ye her şeye gelen zamlar içerisinde en çok dikkati çeken ise elektriğe yapılan yüzde 125 oranındaki zam olmuştu. Zamlı faturalar, vatandaşları isyan ettirirken muhalefetin de uzun süren tepkilerine neden olmuştu. Zamlı elektrik faturaları, muhalefetle iktidar arasında tartışmaya yol açarken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir ilke imza atmış ve zamlar geri alınıncaya kadar elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklamıştı.

CHP Lideri, Şubat ayı başında yaptığı açıklamada, “Erdoğan 31 Aralık’ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben, bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim” demişti.

“HALİL İBRAHİM SOFRASINA BEN DE OTURMAK İSTEDİM”

Öte yandan; uzun süren tartışmalara neden olan açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu, bugün, evlerindeki elektriğin kesildiğini duyurdu. Kılıçdaroğlu, "Eşimden az önce haber geldi, bugün elektriğimizi kesmişler. Buna maruz kalan milyonlar için çıktım bu yola. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir. Eylemim ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir" dedi.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir bir video yayınlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi;

“Eşimden az önce bir haber geldi. Bugün elektriğimizi kesmişler. Hepinizin malumu. Milletimiz çok zor günlerden geçiyor. Hanelerin belini büktüler. Enerjiye yaptıkları zamlar 3 yılda yüzde 400’ü aştı. 'Geri çekin zamları' dedim çekmediler. Oysa enerji temel bir insan hakkıdır. Ekmek, su, hava gibidir. Hakkındır elektrik ey halkım. Şimdi gelelim can alıcı soruya. 2021’de kaç abonenin elektriği kesildi? 2021 yılında toplam 3 milyon 449 bin 344 abonenin elektriği kesildi. Dile kolay. Kaç kişi demek! Çektiğimiz, size çektirilen çileye bakın!

Et ve Süt Kurumu’na yatağa aç giren çocuklar için gitmiştim. Oysa zavallı yoksul çocuklarımız hem aç hem de elektriksiz giriyorlar yatağa. Bu eşkıya düzenine karşı faturamı ödemeyeceğim söyledim. Ödeyemeyeceğimden değil, ödeyebilirim. Ama bu nasip kısmet uğruna verilen kavgada yerimiz belli olsun, Halil İbrahim sofrasına ben de oturmak istedim. Ödemedim. Ödeyemeyenlerin sesi olmak istedim.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.