Kemal Sümer, “Bakkal ve Bayilere Destek İçin Projeler Hazır”

Kemal Sümer, “Bakkal ve Bayilere Destek İçin Projeler Hazır”

Kemal Sümer, yüksek enflasyon nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan bakkal ve bayilere nefes aldıracak projelerle yönetime talip olduklarını söyledi.

Mehmet Özdoğru- İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası Başkan Adayı Kemal Sümer, TAPDK bedeli ve üye aidatlarının oluşturulacak bir sistem çerçevesinde ödeneceğini müjdeledi. Bakkallara destek için harekete geçtiklerini belirten Kemal Sümer, İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası üyelerinden oluşturulacak bir kooperatifle uygun fiyatlarla mal alımları yapacaklarını dile getirdi.

Sümer şu bilgileri verdi: “Bakkal ve marketlerimiz için yiyecek, içecek, temizlik malzemesi ve tekel gibi ürün kalemlerinde üretici fabrikalarla görüşüp yüksek miktarlarda alım yaparak uygun fiyatlı ve kaliteli ürünleri vatandaşlara sunmak için çalışıyoruz. İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası bünyesinde kuracağımız kooperatifte hem servis araçlarımız hem de istihdam edeceğimiz plasiyerler ile birlikte bakkalların siparişlerini alarak adrese teslim edecek bir sistem getireceğiz. Oda esnafımızın çıkarları doğrultusunda özellikle nüfusu yoğun olan bölgelerde dağıtım noktaları oluşturarak bakkallarımızın beklentilerine hızlı yanıt vereceğiz. Şu anda 5 yerde bulunan satış noktalarını da 10'a yükseltmek istiyoruz. Yönetime geldiğimizde tüzük değişikliğine giderek en fazla iki dönem üst üste başkanlık yapılacak bir sistem getireceğiz. Seçimden seçime değil her zaman bakkalların yanında olacağız”

7 GÜN 24 SAAT BAKKAL VE BAYİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Başkan Adayı Kemal Sümer, amaçlarının İzmir genelinde hizmet veren 6 bin civarındaki bakkal ve bayilerin sorunlarına kalıcı çözümler getirmek olduğunu vurguladı. Artık bir değişim zamanının geldiğine dikkat çeken Kemal Sümer, hem bakkalcılık sektöründe, hem de sivil toplum kuruluşlarındaki görevleri sayesinde elde ettiği deneyimleri İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası'nın güçlenmesi için kullanmak istediğini de dile getirdi. Sümer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bakkal ve bayi esnafı, sorunlarının çözümü için muhatap bulmakta zorlanıyordu. Onların yanında olduğumuzu hissettireceğiz. Bakkallarımızın şikayet ve isteklerini takip edecek ve çözüm için ne gerekiyorsa yapacağız. Oda üyelerimize yönelik etkinlikler gerçekleştireceğiz. Onların zor günlerinde yanlarında olabilmek için bir fon kuracağız ve ihtiyaç halinde bu fondan ekonomik destek sağlayacağız.

aday-yonetim-kurulu-uyeleri.jpg

Ayrıca bakkallara özel sağlık sigortası ve işyeri sigortası imkanları sunacağız. Güvenliği artırmak için kamera sistemi kurulması için projelerimiz hazır. Ayrıca işlemlerin hızlanması için barkod okuyucu sistemi de getireceğiz. Ücretsiz muhasebe ve avukatlık imkanlarını sunacağız. Projelerimizin arkasındayız, seçildiğimizde her zaman bayi ve bakkallarımızın yanında olacağız. Lütfen 06 Şubat'ta yapılacak genel kurulda sandığa gelin; yasal hakkınız olan oyunuzu kullanın ve değişimin önünü açın”

AB HİBE VE DESTEKLERİNE DE BAŞVURACAĞIZ

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Bütçe ve Mali Planlama Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sakal, İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası'nın seçim sürecinde AB hibe programları için destek vereceğini söyleyerek, “Önümüzde yalnızca bir oda seçimi değil aynı zamanda bir sivil toplum kuruluşu seçimi var. Artık dünya değişiyor. İletişim araçlarının gelişmesiyle dünya daha küçük bir halde. İletişimin geliştiği bir dönemde her şey internet üzerinden yapılıyor. Yani artık insanlar bakkalla ya da bayiye gitmiyor. Her şey ayağımıza geliyor. Telefonun başında duran bakkal ve bayiler kuryelerle müşterinin ayağına gidiyor. Bunun yanında yeni çeşitli işletmeler ortaya çıkıyor. Örneğin zincir marketlerin mağaza sayısı 10 binlerle ifade ediliyor. Bu zincir marketlerle mücadele etmek zor olsa da insanların hayatında hala bakkal amcalar var. Küçük işletmeler ekonomide istihdam yaratan işletmelerdir. Dolayısıyla bu çerçevede meseleyi düşünüp birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Hiçbir beklentim olmadan Kemal beye destek vermek için buradayım. İnsanlara yardım etmek için yaptığı mücadelesini görüyorum. Bu anlamda Avrupa Birliği hibe ve destek projelerimiz için projeler hazırlayarak bakkalların ekonomik anlamda da yanlarında olmanın önünü açacağız” diye konuştu.

ADAY YÖNETİM KURULU LİSTESİ:

Başkan Kemal Sümer, Başkan Vekili Mustafa Güney Özdemir, Hasan Akar, Hatice Uçar, Mehmet Emin Akbalık, Hayrettin Bingöl, Çetin Adıbelli, Serhan Aksoy, Süleyman Kuş, Mehmet Karabulut, Hülya Karakaya, Veli Güven

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.