Kemal Sümer'den bakkallar için proje!

Kemal Sümer'den bakkallar için proje!

İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası (İZBAKBAY) Başkan Adayı Kemal Sümer, pandemi ve diğer ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor günler yaşayan bakkal esnafına can suyu verecek projelerle destek olacaklarını belirtti.

İzmir genelinde hizmet veren 6 bin civarında bakkal olduğunu belirten Kemal Sümer, zincir marketlerin heryeri sardığını ve rekabet gücünün azaldığını dile getirdi. Yıllardır hem bakkal dükkanı işlettiğini, hem de toptancılık yaptığını belirten Sümer, sahanın nabzını da tuttuğunu; ekenomik sorunları çözmek için 1 milyon TL'lik bir fon kuracaklarını ve ihtiyaç halinde bu fondan ekonomik destek sağlayacaklarını kaydetti.

EKONOMİK DESTEK SUNACAĞIZ

Kemal Sümer, “Neredeyse her köşe başında açılan ulusal zincir marketler 3 bin civarında ürün satışı yapıyorlar. Aklınıza gelebilecek her türlü ürünü bir arada sunuyorlar. Dolayısıyla bakkalar da hızlı tüketilecek ürünlere yöneliyor. İçki ve tekel ürünlerinin satışına ağırlık veriyor. Bunlarda da kar marjı çok az. Diğer ürünlerde rekabektçi fiyat uygulama şansı çok az. Bu nedenle İZBAKBAY bünyesinde hizmet verecek plasiyerler ile birlikte bakkalların siparişlerini alarak adrese teslim edecek bir sistem getireceğiz. Fabrikalardan toptan olarak alacağımız bu ürünler onlara fiyat anlamında da avantaj sağlayacak. Bir diğer sıkıntı da içki satışının saat 10 da bitirilmesi. Bu konuda saat 12'ye uzatılması için gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Üyelere can suyu vermek istiyoruz. Seçildiğimiz zaman sizin arkanızda olacağız. Lütfen sandığa gelin, yasal hakkınız olan oyunuzu kullanın ” dedi.

kemal-sumer.jpeg

SORUNLARA KALICI ÇÖZÜMLER GETİRMEK İSTİYORUZ

Artık bir değişim zamanı geldiğine dikkat çeken Kemal Sümer, hem bakkalcılık sektöründe, hem de sivil toplum kuruluşlarındaki görevleri sayesinde elde ettiği deneyimleri İZBAKBAY'ın güçlenmesi için kullanmak istediğini vurgulayarak şöyle devam etti: “Bakkal esnafı, sorunlarının çözümü için muhatap bulmakta zorlanıyordu. Onların yanında olduğumuzu hissettireceğiz. Artık bizlere 7 gün 24 saat telefonla ulaşabilecekler. Bakkallarımızın şikayet ve isteklerini takip edecek ve çözüm için ne gerekiyorsa yapacağız. Oda üyelerimize yönelik etkinlikler gerçekleştireceğiz. Onların zor günlerinde yanlarında olabilmek için bir fon kuracağız ve ihtiyaç halinde bu fondan ekonomik destek sağlayacağız. Ayrıca bakkallara özel sağlık sigortası ve işyeri sigortası imkanları sunacağız. Güvenliği artırmak için tamamen ücretsiz şekilde kamera sistemi kurulması için projelerimiz hazır. Ayrıca işlemlerin hızlanması için barkod okuyucu sistemi de getireceğiz. İZBAKBAY bünyesinde hizmet verecek plasiyerler ile birlikte bakkalların siparişlerini alarak adrese teslim edecek bir sistem getireceğiz. Fabrikalardan toptan olarak alacağımız bu ürünler onlara fiyat anlamında da avantaj sağlayacak. Oda esnafımızın çıkarları doğrultusunda dağıtım noktaları oluşturarak bakkallarımızın beklentilerine hızlı yanıt vereceğiz”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.