Kemalpaşa Belediyesi işsizliğe çare olacak

Kemalpaşa Belediyesi işsizliğe çare olacak

Kemalpaşa Belediyesi ilçede işsizlik sorununun çözümüne katkı sunmak amacıyla “Kemalpaşa CV Bankası“ projesini hayata geçirdi. 

İş arayan ile işveren arasında bir köprü olmayı amaçlayan sistem, özel bir yazılım ile hayata geçirildi. Firma ve işletmelerin insan kaynakları ile işbirliği yapılarak, personel ihtiyaçları karşılanmaya başlandı.

İş arayanların başvurmasıyla birlikte programda oluşturulan veri bankasında, mühendisinden öğretmenine, kasiyerinden hemşiresine, satış elemanından sekreterine kadar, vasıflı ya da vasıfsız binlerce kişinin bilgileri sisteme kayıt edildi. Kayıt sonrasında, işverenlere iş arayan kişilerin bilgileri sunularak görüşme ayarlanıyor. Havuz sistemine kayıt olmak isteyen kişilerin Kemalpaşa Belediyesi İstihdam Bürosu’na müracaat etmesi yeterli olacak.

1-210.jpeg

AMACIMIZ ÇÖZÜM ÜRETMEK

Hayata geçirilen proje ile Kemalpaşa'da istihdam sorununa çözüm getireceklerini ifade eden Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “Özellikle pandemi sürecinde meydana gelen sorunların başında işsizlik sorunu geliyor. Belediye olarak, uzun süredir üzerinde çalıştığımız ve ilçemizin geleceğine yön vereceğini düşündüğümüz “CV Havuzu” projesini hayata geçirdik. Bölgedeki fabrikalarla iş birliği içerisinde bu projeyle iş arayan vatandaşlarımıza yardımcı olacağız. Amacımız hem istihdam sorununa çözüm üretmek hem de ilçemizin üretim kapasitesini arttırmaktır.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.