Kemalpaşa Belediyesi'nde kaçak meclis toplantı salonu!

Kemalpaşa Belediyesi'nde kaçak meclis toplantı salonu!

Depremin acısıyla yaşarken, binaların dayanıksız haliyle üzülürken, binalarımız dayanıklı mı diye düşünürken Kemalpaşa Belediye’sinin meclis üyeleriyle toplantı yaptığı salonun kaçak olarak ana binanın üstüne yapıldığı ortaya çıktı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yıkıcı sonuçlarını yaşayan, binlerce insanımızın hayatını kaybettiği, binlerce insanın yaralandığı, binlerce binanın ise yıkıldığı Türkiye’de, deprem bölgesinde veya değil bütün binaların sağlamlığı tartışma konusu oldu.

Herkes, oturduğu binanın sağlamlığıyla ilgili olarak ciddi bir araştırma içine girerken yerel yönetimler de özellikle kentsel dönüşüm konusunda ve binaların sağlamlığı konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunup, binaların yenilenmesi konusunda destek olma çalışmasına girdiler.

whatsapp-image-2023-02-23-at-14-07-43.jpeg

Kemalpaşa'da ortaya çıkan durum ise kelimenin tam anlamıyla trajikomik bir durum.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karayakalı, başkanlık yaptığı Kemalpaşa Belediyesi Meclisi’nin toplantılarını kaçak olarak yapılan katta yaptığı ortaya çıktı.

Başkan Karakayalı’nın talimatıyla mevcut Belediye Başkanlık binasının üstüne yapılan kaçak katla oluşturulan salonda, Kemalpaşa’nın imarı konusunda kanunlara uygun kararlar alması gereken meclis üyelerinin toplantı yapması ise akıllara korkunç sorular getirmeye yetti.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın başkanı olduğu meclisle, kendisine bağlı çalışan Kemalpaşa Belediyesi Meclisi İmar Komisyonu ile kaçak olarak yapılan katta ne kadar doğru kararlar alabileceği ise tartışma konusu. Kemalpaşalı vatandaşlar, belediye binasının bile kaçak kat çıktığı Kemalpaşa’da başka binaların sağlam olması veya yapılması konusunda ciddi tedirginlikler duyduklarını belirtiyorlar.

Ayrıntılar gelecek...

whatsapp-image-2023-02-23-at-14-07-45.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.