Kemalpaşa Belediyesi'nden Bilişim Hamlesi

Kemalpaşa Belediyesi'nden Bilişim Hamlesi

Eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle hareket eden Kemalpaşa Belediyesi, Halilbeyli Mahalles’indeki Aliya İzetbegoviç Ortaokulu’na 20 bilgisayardan oluşan bir bilişim sınıfı kazandırdı.

Sosyal hizmetlere ve eğitime yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Kemalpaşa Belediyesi, ‘eğitime her zaman destek’ ilkesi kapsamında ilçede bulunan okullara yardımcı olmayı sürdürüyor. Halilbeyli Mahallesi’ndeki Aliya İzetbegoviç Ortaokulu’na, 20 adet bilgisayar ve masadan oluşan bilişim sınıfını hediye eden Kemalpaşa Belediyesi, bu destekten ötürü de vatandaşlardan tam not aldı. Bilişim sınıfının açılış töreni için okula davet edilen ve burada öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, verdikleri sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 
Okulu son ziyaretinde kendisinden bilişim sınıfı açılmasını isteyen öğrencilerin bu taleplerini kısa sürede yerine getirdiklerini kaydeden Başkan Uğurlu, “İlçemizin tamamında olduğu gibi Halilbeyli Mahallesi ve öğrenci kardeşlerimiz için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün verdiğimiz bir sözü yerine getirmek için buradayız. Öğrenci kardeşlerimiz bir süre önce bizden bilgisayar sınıfı talep etmişlerdi. Biz de bunu yerine getirerek, okulumuza yepyeni bir bilişim sınıfı kazandırdır” diye konuştu. 
Milli Eğitim Müdürü Fikret Yılmaz, Bosna Hersek Fahri Başkonsolusu Kemal Baysak, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrencilerin hazır bulunduğu programda konuşan Başkan Uğurlu, günümüzde iletişim ve bilişim teknolojilerini kullanarak dünyaya açılmalarının eğitimde büyük bir önemi olduğunu kaydetti. 


DESTEKLERİMİZ SÜRÜYOR
Bu notada yerel yönetimlere büyük görev düştüğünü vurgulayan Başkan Uğurlu,  “Öğrenci kardeşlerimizin dünyayı tanımalarını ve bilişim teknolojilerinden sonuna kadar yararlanmalarını istedik. Bu amaçla bu sınıfımızı hayata geçirdik. Eğitime destek noktasında; ilçemizdeki okulların tamiratından boyanmasına kadar birçok çalışmayı, imkanımız ölçüsünde yapmaya özen gösteriyoruz. Öğrenci kardeşlerimizin teknolojinin imkanlarından da yararlanmasını istiyoruz. Bu sınıfta buna hizmet edecek. Şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Uğurlu, sınıfın açılışını öğrencilerle yaparken; onlarla fotoğraf çektireyi de ihmal etmedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.