KEMALPAŞA KİRAZA VEDA EDİP VİLLA KENT OLUYOR

KEMALPAŞA KİRAZA VEDA EDİP VİLLA KENT OLUYOR

İzmir'in oksijen depolarından biri olan Kemalpaşa, kirazını ve orman varlığını hızla kaybediyor. Kemalpaşa'nın doğal güzelliğinden yararlanmak isteyen inşaat firmaları, 'orman' ve 'doğa' konseptli birçok konut projesi ile ilçede boy gösteriyor.

Herkesin kirazı ve güzel doğası ile tanıdığı Kemalpaşa, maalesef inşaat firmalarının gözdesi haline geldi. Başta İstanbul firmaları olmak üzere ilçede halen onlarca inşaat firma proje yürütüyor. Ancak sorun bu projelerin Kemalpaşa’nın kent merkezine değil; ovadaki verimli tarım arazilerinin içine ve ormanlık alanların içine yapılması… Kemalpaşa’da furya halini alan bu projeler, ilçenin hem verimli tarım arazilerini hem de orman varlığını hızla tüketiyor. 
kemalpasa-(2).png

İNŞAAT İÇİN DAĞ ETEKLERİ DEĞİL OVA TERCİH EDİLİYOR
 

Bilindiği gibi Kemalpaşa denizi olan bir bölge değil. Dolayısıyla bölge güzel doğası ve ormanları nedeniyle ilgi görüyor. Ancak yapılan bu villa ve sitelerin dağ eteklerine değil de tarım ve kirazcılık amacıyla kullanılan ovaya yapılması ise büyük tepki çekiyor. Bölge halkı, “Bu villalar dağ eteklerine yapılsa hem daha havadar hem de güzel bir ova manzarasına sahip olacak. Ancak firmalar doğrudan ovaya proje yapmayı tercih ediyor. Maalesef Kemalpaşa Belediyesi de bu konuda onları engellemek yerine onların önünü açan bir politika izliyor. Hal böyle olunca Kemalpaşa’nın kiraz ve çamlarla kaplı ovasında mantar gibi her gün yeni villa projeleri patlıyor. Böyle giderse yakın zamanda ovada ağaç, doğa, güzellik anlamında hiçbir şey kalmayacak” diye konuşuyor. 

kemalpasa-(1).jpg

FİYATLAR BİR MİLYONU AŞIYOR
 

Kemalpaşa’da yapılan konutlar, fiyatlarıyla da adeta İzmir’i ve İstanbul’u kıskandırıyor. Kemalpaşa’nın yeşil dokusunun göbeğine yapılan bu villaların fiyatları ise daha şimdiden bir milyon lirayı aşıyor.

kemalpasa-(1).png

ŞÜPHELİ YANGINLAR HALKI DAHA DA TEDİRGİN EDİYOR
 

Bölgede çıkan bazı orman yangınları ise halkı daha da tedirgin ediyor. Vatandaşlar, projelerine ruhsat almakta zorlanan müteahhitlerin, arsaları üzerindeki ağaç varlığından kurtulmak için bu yangınları bilinçli çıkardığını da iddia ediyor. 


Yıllar önce yanlış bir tercihle bölgenin en önemli tarım arazilerini sanayiye kaptıran Kemalpaşa, şimdi geriye kalan son yeşil dokusunu da site ve villa projelerine kaptırıyor.

kemalpasa-(2).jpg

kemalpasa-(3).jpg

,-012.jpg

,,-003.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.