Kemalpaşa Lojistik Merkezi paneli İZTO'da gerçekleşti

Kemalpaşa Lojistik Merkezi paneli İZTO'da gerçekleşti

İzmir Kemalpaşa lojistik merkez projesi için önde gelen lojistik firmaların güçbirliğiyle kurulan Ege Global Lojistik Yatırımları A.Ş'nin Başkanı Fevzi Akay ve lojistik sektör temsilcileri düzenlenen bir bilgilendirme panelinde bir araya geldi.

Türkiye'nin ilk örnek lojistik İhtisas Kümelenme Yapımı, İşletimi, Mevzuatı ve Yönetimi Belirlenmesi konusunun masaya yatırıldığı toplantıya, Nak Kargo Yöneticisi Koçali Albey, Ekorsi Danışmanlık Yetkilisi Kisrash Ghamselou, Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Genel Müdürlüğünden Mahsun İzgi ve Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzmanı Gülçin Şen Tekin katıldı.

Büyük bölümünün tamamlandığı projenin sektörün yaşadığı sıkıntılara da cevap verir özelliklerle donatılacağının vurgulandığı toplantıda, sektör temsilcilerin lojistik merkezine ilişkin görüş ve çözüm önerileri de masaya yatırıldı.

İZMİR İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE

Ege Global Lojistik Yatırımları A.Ş Başkanı Fevzi Akay, İzmir için büyük önem taşıyan Kemalpaşa Lojistik Köyü'nün 35 proje içinde yer aldığını belirterek sürekli gelişen kent merkezinin lojistik yoğunluğunu karşılayamadığını ifade etti.

Fevzi Akay, “Kemalpaşa lojistik Merkezi ile ilgili 6 yıldır ilgili bakanlıklar, yerel idareler ve müdürlüklerle sürekli görüşme halindeyiz. Oluşturacağımız yapıda tüm sektör paydaşlarını kucaklayacak ve onların ihtiyaçlarına cevap verir nitelikte bir merkez uluşturmak istiyoruz. Ülke ve sektör açısından ekonomiye büyük katkıları olacak ve lojistik sektörünün önünü açacak bu proje sizlerin katılımlarıyla ve sinerjisiyle emin adımlarla tamamlanıyor. Lojistik Koordinasyon Kurulu paydaşları Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Bilim ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Bilim ve sanayi Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, TOBB, TİM, PTT, temsilcilerinin, İzmir Valisi temsilen Kemalpaşa Kaymakamlığı, İzmir Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası ve Ege Global Yatırım AŞ'nin paydaşı olduğu bu girişim tüm ülkemize, devletimize ve sektörümüze hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

İzmir Ticaret Odasının, lojistik merkezi ile ilgili etkin olacağının da vurgulandığı toplantıda 2023 hedefleri doğrultusunda İzmir'e önemli bir kazanım sağlanacağı ifade edildi;

Kemalpaşa'nın konumu itibariyle lojistik sektörü açısından önemli olduğunu ve bu merkezle birlikte intermodel lojistik sistemiyle birlikte Türkiye'nin her noktasına ulaşılabileceğinin de altı çizildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.