Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Teknik Lisesi’nde ilk ders zili çalıyor

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Teknik Lisesi’nde ilk ders zili çalıyor

İzmir Kemalpaşa Özel KOSBİ Zülfü-Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerin kendilerini sosyal ve kültürel alanda da gelişmelerini sağlayacak. 

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) bünyesinde hayata geçirilen İzmir Kemalpaşa Özel KOSBİ Zülfü-Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, 2019-2020 eğitim öğretim döneminde ders zili çalıyor.

Okulda, dört meslek alanı, beş meslek dalı olacağını ifade eden İzmir Kemalpaşa Özel KOSBİ Zülfü-Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Satı Çalışkan, “KOSBİ’de yer alan firmaların ve sanayicilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda belirlediğimiz alanlarda öğrencilerimiz eğitim görecek. Okulumuz elektrik elektronik teknolojisi alanı, endüstriyel kontrol dalıyla, endüstriyel otomasyon teknolojileri alanı mekatronik dalıyla, makine teknolojisi alanı bilgisayar destekli makine ressamlığı ve bilgisayarlı makine imalatı dallarıyla, metal teknolojisi alanı ise kaynakçılık dalıyla faaliyet gösterecek” dedi.

Yüzde yüz KOSBİ bursu

Okula kayıt olan öğrencilerden öğrenim ücreti alınmayacağını ve öğrencilerin yüzde yüz burslu okutulacağını belirten Satı Çalışkan, “Okulumuz 2019-2020 eğitim öğretim yılında faaliyete geçiyor. Ön kayıtlarımızı tamamladık, öğrenci kayıtlarımız devam ediyor. Her dalımıza 120 öğrenci alacağız. Dört yılın sonunda her dalımızda 120 öğrenci olacak. Bu yıl beş dalımıza 24’er öğrenciden 120 öğrenci alacağız. Sanayicilerimiz ile iş birliği halinde çalışacağımız için öğrencilerimiz buradan meslek sahibi olarak çıkacaklar. Okulda teori olarak öğrendiklerini, sanayide pratiğe dökme imkânı bulacak. Endüstri 4.0 yakalamak için açtığımız bu okulumuz sanayimize hizmet edecek” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.