Kemalpaşa ormanları yanarsa sorumlusu kim olacak?

Kemalpaşa ormanları yanarsa sorumlusu kim olacak?

Kemalpaşa Nazarköy doğa alanına atılan cam kırıkları ormanları tehdit ediyor.

MEDYA EGE – Doğa alanları ile İzmirlilerin kaçış alanı olan Kemalpaşa Nazarköy doğası yangın tehlikesi altında.

Nazar boncuğu üreticilerinin atmış olduğu cam atıklar, tehlike saçıyor.

whatsapp-image-2023-05-17-at-14-03-24-1.jpeg

Geçtiğimiz yıl İzmir’de çıkan orman yangınları sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin orman alanları uyarılarını dikkate almayan Kemalpaşa Belediyesi, olası yangınlara zemin hazırlıyor.

whatsapp-image-2023-05-17-at-14-03-24.jpeg

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, çıkan yangınlarının çoğunun cam kırıklarından kaynaklandığına dikkat çekmiş, “Yazın gelmesiyle kavurucu sıcaklar, otların kurumasına sebep oldu. Vatandaşlarımızı yangına neden olacak davranışlardan kaçınmaları için her zamankinden daha hassas olmaya davet ediyoruz. Piknik alanlarında bir sigara izmariti ya da güneş ışınlarına maruz kalan kırık camlar ve pet şişeler mercek görevi görerek yangın çıkarıyor. İzmirliler dikkatli olur ve küçük önlemler alırlarsa, yangınlar en aza iner, dolayısıyla can ve mal kayıpları da asgari düzeyde gerçekleşir” açıklamasını yapmıştı.

whatsapp-image-2023-05-17-at-14-03-24-2.jpeg

Kemalpaşalılar ise, orman alanlarının zaten birçok nedenden azaldığını ve korunması gerektiğine dikkat çekerek Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’ya “Ormanlar yanarsa sorumlusu kim olacak? Kemalpaşa Belediyesi bu cam kırıklarını görmüyor mu? Geçtiğimiz yıllarda yaşanan orman yangınlarından başkanımız ders almamış demek ki! Ormanlarımızı kaybetmek istemiyoruz. Denetimlerin sıklaştırılmasını ve orman alanlarımızın korunmasını talep ediyoruz” cümleleri ile seslendi.

whatsapp-image-2023-05-17-at-14-03-24-3.jpeg

whatsapp-image-2023-05-17-at-14-03-24-4.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.