Kemalpaşa'da Gaziler Günü törenle kutlandı

Kemalpaşa'da Gaziler Günü törenle kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 'Mareşallik' ve 'Gazilik' unvanının verilişinin 99. yıl dönümü ve Gaziler Günü İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde kutlandı. 

Kemalpaşa 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Ortaokulu öğretmenlerinin sunduğu 19 Eylül Gaziler Günü Çelenk sunma programı Atatürk Anıtı restorasyon çalışmaları nedeniyle Hükümet Konağı önünde düzenlendi. 

Törene Kemalpaşa Kaymakamı Dr. Kemal Kızılkaya, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Yılmaz, adli, idari ve askeri erkân, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, okul müdürleri, şehit ve gazi dernekleri ile vatandaşlar katıldı. 

0-(22).jpg

Çelenk sunma töreni ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kemalpaşa Şehit Aileleri ve Gazileri, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tuncay Kılıç yaptı. Koronavirüs nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilen tören, yapılan konuşmaların ardından son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.