Kemalpaşa'da Kiraz Festivali coşkusu

Kemalpaşa'da Kiraz Festivali coşkusu

Kemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 46’ıncı Altın Kiraz Kültür ve Sanat Festivali coşkuyla devam ediyor.

Kemalpaşa Belediye si Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen 46’ıncı Altın Kiraz Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında sanatçı Emre Altuğ ve Zara tarafından konser verildi. Dere mesire alanında düzenlenen etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Kiraz’ın ana yurdu olan Kemalpaşa’da Kiraz Festivali yapmamanın kendileri için büyük bir eksiklik olduğunu ve günün şartları gereği kiraz festivali yapamadıklarını kaydetti. Uğurlu, “2014 yılında ilk seçildiğimizde Soma faciası yaşanmıştı. O acılar yaşanırken bizim festival yapmamız doğru olmazdı. 2015 yılında kiraz festivali yaptık. 2016 yılında ise ülkemizde maalesef yaşanan terör olayları dolayısıyla festivalimizi yine gerçekleştiremedik” dedi.

15 Temmuz darbe girişimi dolayısıyla 2016 yılında da festival yapamadıklarını sözlerine ekleyen Uğurlu, “15 Temmuzda dik duran devletinin yanında yer alan Kemalpaşalıların bu eğlenceyi çoktan hak ettiklerini düşündük ve festivalimizi yapmaya karar verdik. Bugün burada birbirinden kıymetli sanatçı kardeşlerimizi sizlerle buluşturduk bir araya getirdik. Bizim nazarımızda sizler her şeyin en iyisine layıksınız. Her gününüzün bu şekilde geçmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Festivallerin ilçede canlılık yaşanmasını da sağladığını kaydeden Uğurlu, “Aslında festivalimiz 17 Mayıs Çarşamba günü kortej yürüyüşü ile başladı. 19 Mayıs Cuma günü Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze bağlı spor biriminin gösterisi ve çeşitli etkinlikler ile devam etti. Festivalde Kemalpaşa Sesi’ni arıyor adlı ses yarışmamızın finalini de gerçekleştireceğiz. Son gün olan 21 Mayıs Pazar günü ise kiraz üreticileri ödül töreni İntizar ve Seksendört konserleri gibi etkinlikler gerçekleştirilecek” diye konuştu.

Başkan Uğurlu konuşmasının ardından İlçe Kaymakamı Kemal Kızılkaya ile birlikte sanatçı Emre Altuğ’a hediye takdiminde bulundu. Festival yapılan konuşmaların ardından Emre Altuğ ve Zara konseri ile son bulurken, festivale İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi Dilek Didem Ayyıldız, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.