Kemalpaşa'da Lojistik Köyü kuruluyor

Kemalpaşa'da Lojistik Köyü kuruluyor

Türkiye'nin ilk örnek lojistik köyü olma özelliğini taşıyan İzmir Kemalpaşa Lojistik Merkez projesinin tanıtımı, Spil Lojistik Kümelenme Müteşebbis Kurulu tarafından gerçekleştirildi.

İzmir Gümrük Müşavirleri Derneği'nde düzenlenen toplantıda Ege Global Lojistik Yatırımları A.Ş'nin Başkanı Fevzi Akay, İnovasite Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akşakar ve İzmir Gümrük Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taşkın Dalay süreçler hakkında bilgi verdi. 

Fevzi Akay, lojistik sektör temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmasında ülkenin ve sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte, donanımlı, modern ve sektöre ivme kazandıracak bir yapının kurulması için çalıştıklarını belirtti. 

İzmir Kemalpaşa Lojistik Merkez projesi için önde gelen lojistik firmaların güçbirliğiyle Ege Global Lojistik Yatırımları A.Ş'yi kurduklarını hatırlatan Fevzi Akay, bu projede Ankaradaki gerekli tüm bakanlıklar ve müdürlüklerle koordineli bir şekilde çalıştıklarını ifade etti; İzmir Valiliği ve İzmir Ticaret Odası'nın da değerli katkıları olduğunu dile getirdi. 

Fevzi Akay şunları söyledi: “Kemalpaşada, Spil İhtisas Lojistik Kümelenme Merkezi adıyla hizmet vermesini planladığımız bu yerleşkede gümrük, sanayii kuruluşları, lojistik firmaları, depo alanları, döküm ve çelik sanayii gibi pek çok unsur bir arada  çalışacak. Kamu ve özel sektörü bir araya getirerek farklı disiplinlerdeki iş kollarını koordine edeceğiz. Oluşturacağımız yapıda tüm sektör paydaşlarını kucaklayacak ve onların ihtiyaçlarına cevap verir nitelikte bir merkez uluşturmak istiyoruz. Ülke ve sektör açısından ekonomiye büyük katkıları olacak ve lojistik sektörünün önünü açacak bu proje emin adımlarla tamamlanıyor. Destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum”

ÜLKE EKONOMİSİNE ÖNEMLİ KATKI

İzmir Gümrük Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taşkın Dalay, Spil İhtisas Lojistik Kümelenme Merkezi'nin İzmir ve Türkiye için örnek bir proje olduğunu gerek istihdam gerekse de katma değer anlamında büyük potansiyel taşıdığını dile getirdi. 

Taşkın Dalay, “Gümrük Müşavirleri olarak lojistik sektörünün paydaşları arasında bir köprü durumlundayız. Lojistik merkez projesi, İzmire değer katacak, sunduğu üretim ve koordinasyonla birlikte kentin ihracatını artıracak. Amacımız hem ekonomik bir değer yaratmak hem de lojistik sektörünün ihtiyaçlarını karşılayacak bir yapı oluşturmak. Bunun için farklı uzmanlık alanlarını içeren iş kollarını da projeye dahil edeceğiz” diye konuştu. 

Toplantıda konuşan İnovasite Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akşakar, Küçük ve Orta ölçekli sanayi siteleri esnaflarının proje içinde yer alacağını belirtti. 

İnovasite olarak lojistik köy projesinde önemli hizmetlere imza atacaklarını kaydeden Akşakar, projenin lojistik sektörünün önünü açacağını da sözlerine ekledi. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.