Kemalpaşa'da sosyal market açıldı

Kemalpaşa'da sosyal market açıldı

Sosyal belediyecilik anlamında İzmir'e örnek olacak market ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar, kendilerine verilen limitler dahilinde ücretsiz alışveriş yapabilecek.

 

Kemalpaşa Belediyesi tarafından ilçedeki ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla kurulan Sosyal Market, düzenlenen bir törenle hizmete girdi. Sosyal belediyecilik anlamında İzmir'e örnek olacak market ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar, kendilerine verilen limitler dahilinde ücretsiz alışveriş yapabilecek.  

Sosyal belediyecilik noktasında çalışmalarını sürdüren Kemalpaşa Belediyesi, yepyeni bir hizmeti daha Kemalpaşa'ya getirdi. İlçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla kurulan ve İzmir'e örnek teşkil edecek 'Sosyal Market', düzenlenen bir törenle açıldı. Yeni uygulama sayesinde kaymakamlık ve muhtarlıklardan alınan listelerde yer alan ihtiyaç sahibi vatandaşlar, para yerine puan kullanarak Sosyal Market'te ücretsiz alışveriş yapılabilecek. Gıdadan giyime birçok ürünün yer alacağı marketten ilk etapta 500 ailenin yararlanması planlanıyor.

Adnan Menderes Demokrasi Parkı'nda gerçekleştirilen ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende konuşan AK Parti AR-GE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, dayanışmanın önemine dikkat çekerek, “Biz öyle bir kültüre sahibiz ki; komşumuz açken biz tok uyuyamayız. Biz, bunu Türk milleti olarak da hem benimseyen hem de içselleştiren bir milletiz. Öyle ki; komşumuz olan devletlerdeki insanlar açken biz rahat uyuyamayız. Bizler dünyada 200'e yakın devlet varken; komşu devletteki insanların aç olmasından kaygı duyan bir milletin mensubu olmaktan da onur duyuyoruz” diye konuştu.

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcıları Abdurrahman Tosun ve Nazmi Yılmaz, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Bilal Doğan, AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar, belediye başkan yardımcıları ile meclis üyelerinin de hazır bulunduğu açılışta konuşan Hotar, “Belediyelerimizin kanunla tanımlanmış klasik görevleri vardır. Bir de onları, diğer belediyelerinden ayıran bazı uygulamalara vardır. Bunlar arasında 'sosyal belediyecelik' uygulamaları, en önemlilerinden biridir ancak bunlar da kanunlarda detaylı olarak yer almaz. Belediye başkanları bunu benimserse bu konuda önemli adımlar atar. İşte Kemalpaşa Belediyesi'nin uygulamaya aldığı Sosyal Market'te, sosyal belediyecilik hizmetlerine verilebilecek en iyi örneklerinden biridir. Ben, genç belediye başkanımızı, onun ekibini ve bu markete katkı koyanları canı gönülden kutluyorum” dedi.

KEMALPAŞA DEĞİŞİYOR

Törende bir konuşma yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu,  “Kemalpaşa'da 2.5 yıldır bir değişim ve dönüşümü gerçektleştirmeye çalışıyoruz. Bunun en güzel örneklerinden bir tanesi de bugün açılışını yaptığımız Sosyal Market hizmetimizdir. Biz arzu ettik ki, en azından başımızı yastığa koyduğumuzda Kemalpaşa'da herkesin çorbasının kaynadığını bilelim. Bu amaçla başlattığımız ve 7 ay süren çalışmalar sonunda 3 bine yakın adresi tespit ettik. Böylece elimizde bir liste oluştu ve buna göre planlamalar yaptık. İlk etapta 500 aileye Sosyal Market Kartı vereceğiz” dedi.

HEDEF 1500 AİLE

Ücretsiz alışverişin puanlama ile yapılacağı bilgisini veren Başkan Uğurlu, “Hem gıda hem giyim üzerine iki ayrı puanlama sistemi var. Ailenin nufüsuna göre bu puanlar değişiyor. Her aile, kimseye sormadan istediği zaman marketimizden alışverişini yapıp gidecek. Her ay kartlardaki puanlar da yeniden yüklenecek. Bizler bu görevi yürtütüğümüz sürece de; bu vatandaşlarımız hiçkimseye sormadan ve minnet etmeden alışverişini yapacak” ifadesinde bulundu. Başkan Uğurlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz yaptığımız iyiliğin mutlaka geri döneceğine inanan bir milletin mensubuyuz. Biz, Kemalpaşa Belediyesi olarak Sosyal Marketi kurduk ama iş adamlarımızın desteğıiyle bunu daha da büyüteceğiz. Önümzdeki günlerde desteklenecek aile sayısını 1500'e çıkarmayı hedefliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” Törende ayrıca; 15 Temmuz Demokrasi Şehitleriyle ilgili resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.