Kemalpaşa'dan Azerbaycan'a destek mesajı!

Kemalpaşa'dan Azerbaycan'a destek mesajı!

Ermenistan’ın Azerbaycan’lı sivillere yönelik saldırına misli ile cevap veren Azerbaycan’a İzmir'in Kemalpaşa ilçesinden destek geldi. 

Kemalpaşa Dernekler Birliği Platformu tarafından Rekreasyon Alanında basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına sivil toplum kuruluşları, hemşehri dernekleri ve vatandaşlar katıldı.

Kemalpaşa Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Tuncay Kılıç ''Bilindiği üzere dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın, Karabağ bölgesinin işgalinden bu yana bölgede Ermenistan devletinin yapmış olduğu soykırımlar, baskı ve zulümler uzun yıllardır süregelen bir insanlık dramına neden olmuştur. Üstelik daha önceki ve özellikle geçtiğimiz günlerde yaşanan saldırılar Yukarı Karabağ hattında değil, doğrudan iki devlet arasındaki sınırlarda ve ağır silahlarla yapılmıştır. 27 Eylül Pazar günü, sabah saatlerinde Yapılan bu anlamsız saldırı bizleri derinden etkilemektedir. Ermenistan ordusu, sivillerin yaşadığı birçok köy ve kenti bombalayarak adeta bir sivil katliamına imza atmaktadır. Kardeş Ülke Azerbaycan ise aksine sivillerin yaşadığı köyleri ve kentleri bütün gücü ve imkanlarıyla korumaktadır. Bu durum, olayın herhangi bir sınır ihlali ve çatışması değil, doğrudan Azerbaycan'a yönelik bilinçli bir taarruz olduğunu göstermektedir.

Kemalpaşa Dernekler Birliği Platformu olarak bugün burada bir araya gelerek kardeş ve dost ülke Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Şehit olan kardeşlerimizin makamları ali olsun ve şu anda, cephede gazada olan kardeşlerimizin de gazaları mübarek olsun diyoruz. İki ayrı devlet olsa da Türkiye ve Azerbaycan tek bir millettir, Kemalpaşa Dernekler Birliği Platformu Olarak Azerbaycan’ın yanındayız’' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.