Kemalpaşa'ya bu yatırımları kim yaptı?

Kemalpaşa'ya bu yatırımları kim yaptı?

Kemalpaşa Belediyesi'nin Başbakanlık İletişim Merkezİ'ne verdiği cevap ile İzmir Valiliği'nin yaptığı yatırım açıklamaları kafaları karıştırdı.

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde gündemin yeni tartışma konusu "kente yapılan yatırımları kim yaptı?" oldu. Kemalpaşa Belediyesi'nin Başbakanlık İletişim Merkezİ'ne verdiği cevap ile İzmir Valiliği'nin yaptığı yatırım açıklamaları kafaları karıştırdı. Valiliğin yatırım çalışmalarının yer aldığı listedeki işlerin Kemalpaşa Belediyesi tarafından hangi nedenle inkar edildiği anlaşılamadı.

İzmir'in Kemalpaşa ilçesine girerken ve çıkarken sizleri dev panolar ile belediyenin kentte yaptığı yatırımların reklamı karşılar. Neredeyse yatırım bedeli kadar paraya yaptırıldığı iddia edilen bu panoların çokluğu üzerine Başbakanlık İletişim Merkezİ(BİMER)'ne Kemalpaşalı vatandaşlar tarafından yatırımların kimler tarafından yapıldığı sorusu soruldu. "Valilik Makamınca 01.01.2014 ile 14.03.2018 tarihleri arasında Kemalpaşa ilçe merkezi ve mahalelerine(Kemalpaşa'ya bağlanan beldeler) yapılarak kullanıma açılan herhangi bir yatırım bulunmaktamıdır?" Sorusunu Kemalpaşa Belediyesi'ne yönlendiren BİMER'e, cevap Fen İşleri Müdürlüğü'nden geldi.

Yatırım yapılmadı, yapılacağı bilgisi de yok!

Fen İşleri Müdürlüğü tarafından verilen cevapta; "Valilik Makamının 01.01.2014 ile 14.03.2018 tarihleri arasında Kemalpaşa ilçe merkezi ve mahalelerine yapılarak kullanıma açılan herhangi bir yatırım bulunmamaktadır. Önümüzdeki dönemde şu an itibari ile herhangi bir proje ve yatırımın yapılacağı ile ilgili bilgi bulunmamaktadır" denildi.

Valilik Yatırım Listesi Adeta Yalanladı!

Öte yandan Kemalpaşa Belediyesi yapılan yatırımları resmi ağızdan yalanlasa da aynı yazıya Valilik Makamı'ndan farklı cevap verildiği görülüyor. Verilen listede Kemalpaşa'ya yapılan 11 kalem yatırımdan bahsediliyor. Bu işlerden 6(Altı) adeti okul ve ek derslik yapımı, onarımı ve donanım yenilemesini içerirken diğer 5(Beş)'i ise mahallelerde yapılan yatırımları içeriyor. 

İşte o 5 yatırım;

-Kemalpaşa ilçesi Armutlu Meydan düzenlemesi yaptırılması
-Kemalpaşa ilçeleri mahalle İçi yolları beton parke ve beton bordür yapılması
-Kemalpaşa Yukarı Kızılca Mahallesi Düğün Salonu ve kapalı pazaryerinde inşaatı
-Kemalpaşa ilçesindeki 9 mahalleye 8*20*20 cm renkli granüllü ve 8 cm kilitli beton parke döşenmesi
-Kemalpaşa ilçeleri mahalle içi yolları 3 kısım beton parke ve beton bordür yapımı

ed59c1c0-c9fc-49ff-b3cd-b1c59a0e4380-(1).jpg94bb0c1d-b0a7-47a4-ac27-c5ed7bda8b97-(1).jpg

Kaynak: Gerçek Haberci
              Akmedyahaber
              Gazete Ege
              Öncü Şehir
              Torbalı Güncel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.