Kemeraltı Çarşısı 11 Mayıs’ta açılıyor

Kemeraltı Çarşısı 11 Mayıs’ta açılıyor

Corona virüs salgınının başlamasıyla halk sağlığını ön planda tutarak kepenk indiren Çarşı esnafı normalleşme süreci kapsamında 11 Mayıs pazartesi gününden itibaren kontrollü olarak hizmet vermeye başlayacak.

Açılış kararının tavsiye ve temenni yönünde olduğunu,  İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi’nin desteğiyle tüm hijyen tedbirlerinin de alındığını belirten İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, “Gelin, pandemiyle kararan İzmirimizin gerdanlığı Kemeraltı’nı hep birlikte parlatalım” sözleriyle tüm İzmirlileri Kemeraltı’na destek vermeye çağırdı. 

Covid-19 salgınının başlamasıyla yapılan ‘Evde Kal’ çağrılarına duyarlılık göstererekyaklaşık 45 gün öncekepenk indiren Tarihi Kemeraltı Çarşısı,  11 Mayıs’tan itibaren sevenleriyle buluşuyor.  Bünyesinde barındırdığı çoğu işkolunda yasaklama olmamasına rağmen virüsün yayılmaması için geçim kaynağı iş yerlerini kapatan çarşı esnafıhükümetin normalleşme süreci düzenlemelerine uyarak açılma kararı aldı. Çarşıda, lokanta ve restoran gibi çalışma düzenlemeleri belirlenmemiş iş kolları haricinde dileyen tüm esnaf 11 Mayıs pazartesi gününden itibaren hizmet vermeye başlayacak.

semih-girgin.jpeg

“Gelin,  Corona ile kararan İzmir’in gerdanlığı Kemeraltı’nı birlikte parlatalım ”

Esnafın sterilizasyon ve korunma önlemlerini en üst noktada uygulayacağını belirten İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, “11 Mayıs pazartesi için aldığımız karar, esnafımızın yoğun talebi üzerine aldığımız tavsiye ve temenni kararıdır. Dileyen esnafımız açar, istemeyen açmaz. Pandeminin geçmediğini biliyor ona göre de önlemlerimizi alıyoruz. Büyükşehir  ve Konak Belediyelerimiz her akşam cadde ve sokaklarımızı yıkayıp, sterilizasyon işlemini gerçekleştiriyor.Esnafımız da maske ve dezenfektanlarla ziyaretçilerini karşılayacak, gerekli özeni en üst düzeyde gösterecektir. Bu zorlu süreçte İzmirlilerden tek beklentimiz alışverişlerini kapalı alanlar yerine 260 hektar alana yayılmış 15 bin esnafımızın hizmet verdiği 420 yıllık tarihi açık hava çarşımızda yapmaları, esnafımıza destek olmalarıdır. Gelin,Corona ile kararan İzmir’in gerdanlığı Kemeraltı’nı birlikte parlatalım, aydınlatalım!  ” çağrısında bulundu. 

“Bu zor süreci hep birlikte, ele ele vererek aşacağız”

Alınan tavsiye kararı ve önlemlerle çok zor günler yaşayan Kemeraltı’nın yavaş yavaş eski günlerine döneceğine inandığını ifade eden Başkan Girgin, “Dünyayı sarsan Covid-19 salgınında Kemeraltı esnafı halk sağlığını korumak adına büyük duyarlılık gösterip, inisiyatif kullanarak iki ayı aşkın süre kepenk kapattı. İşini, aşını bir kenara bırakan esnafımız hiç bir geliri olmadığı için çok zor günler yaşadı, halen de yaşıyor.  Açmadıkları dükkanlarının kiraları, elektrik su faturaları, vergi, sigorta ödemeleri üst üste geliyor, kimseden de destek görmüyor. Hükümetin açıkladığı ötelemeler günümüz ödemeleriyle birleşip ağır bir mali tablo olarak önümüze geldi. Çoğu esnaf kredilerden de yararlanamadı. Sıkıntılar ve çaresizlik büyüdükçe büyüdü ama bu zor süreci hep birlikte, ele ele vererek aşacağız diye düşünüyoruz. Kimse yanlış anlamasın,bizler Kemeraltı esnafı olarak İzmirlilere ‘gelin çarşıda saatlerce gezin, dolaşın’ demiyoruz.  Eksiklerinizi, her türlü ürünü uygun fiyatlarla rahatlıkla bulabileceğiniz dünyanın en büyük açık hava çarşısı Kemeraltı’nın yerli esnafından karşılama çağrısı yapıyoruz. Bu konuda İzmirlilerin ve Kemeraltı  sevdalılarının duyarlılık göstereceğine de yürekten inanıyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.