Kemeraltı esnafına dezenfeksiyon desteği

Kemeraltı esnafına dezenfeksiyon desteği

Pandemi ile mücadele kapsamında Konak Belediyesi’nin esnafa desteği sürüyor. Esnafın ve vatandaşın, sağlıklı ve güvenli alışverişi için Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda başlatılan dezenfeksiyon çalışması ile Çarşı’daki dükkanlar dezenfekte ediliyor

Konak Belediyesi, pandemi nedeniyle zor günler yaşayan Kemeraltı Çarşısı’nda başlattığı dezenfeksiyon çalışması ile esnafa destek verdi. Kemeraltı 3.Beyler’den başlayan çalışma kapsamında Çarşı esnafının ekmek kapısı olan dükkanlar teker teker dezenfekte ediliyor. Özel kıyafetli altı kişilik ekip dükkanların içini dezenfekte ederken iki adet dezenfekte aracı da dış cepheyi ve sokağı steril hale getiriyor. Sırayla tüm dükkanlarda dezenfeksiyon çalışması yapan ekipler. Dezenfeksiyon çalışmaları için özel olarak oluşturulan hızlı ekiplerce yürütülen çalışmalar ile hem esnaf rahat bir nefes alıyor hem de vatandaş alışverişini güvenle yapıyor. 

kemeralti-esnafina-dezenfeksiyon-destegi-(2).jpeg

Başkan Batur: Esnafın yanındayız

Pandeminin ekonomik anlamda en çok esnafı etkilediğini vurgulayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, bu süreçte esnafı ayakta tutmak için çalıştıklarını söyledi. İzmir’in simgelerinden Kemeraltı Çarşısı’nda esnafın mağdur olmaması, vatandaşın ise güvenle alışveriş yapabilmesi için dezenfeksiyon ekiplerini görevlendirdiklerini dile getiren Başkan Batur şöyle konuştu:

“Türkiye’de pandeminin getirdiği ekonomik sıkıntıdan en fazla etkilenen küçük esnaf oldu. Gücümüzün yettiği kadar yanlarında olmaya çalıştık, çalışıyoruz. Pandeminin başından itibaren işgaliye almadık, meslek odalarıyla bir araya gelerek yardım paketleri hazırladık. Pandemide yerel yönetimlerin en etkin çalıştığı alanlardan biri dezenfeksiyon ve temizlik. Hızlı hareket eden dezenfeksiyon ekipleri kurduk. Anında ihtiyaç duyulan noktaya giderek çalışma yapıyorlar. Bu ekiplerin birini bu hafta tamamen Kemeraltı’nda çalışmak üzere görevlendirdik. Çarşı esnafımızın dükkanları ekiplerimizce Covid-19 virüsüne karşı dezenfekte ediliyor. Hem esnafımız biraz rahat nefes alsın, hem vatandaş alışverişini güvenle yapsın. Biz esnafımızın yanında olmaya, onları ayakta tutmak için çalışmaya devam edeceğiz.”

Çarşı esnafı memnun

Konak Belediyesi’nin Kemeraltı’nda gerçekleştirdiği dezenfeksiyon çalışmasından Çarşı esnafı da memnun kaldı. Herkesin salgın nedeniyle tedirginlik yaşadığını dile getiren esnaf, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un bir dediklerini iki etmeyerek her sorunlarına anında müdahale ettiğini belirterek teşekkür etti. 

kemeralti-esnafina-dezenfeksiyon-destegi-(1).jpeg

Çalışmalar sürecek

Pandemi sürecinde esnafa destek olmak ve vatandaşın hijyenik ortamda alışveriş yapabilmesine olanak sağlamak için Konak Belediyesi’nce yürütülen dezenfeksiyon çalışmaları devam edecek. Kemeraltı Çarşısı ile başlayan dezenfeksiyon çalışması, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerindeki işyerlerinde de yapılacak. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.