'Kemeraltı Hayat Platformu'ndan anlamlı ziyaret!

'Kemeraltı Hayat Platformu'ndan anlamlı ziyaret!

'Kemeraltı Hayat Platformu’ resmi ziyaretleri kapsamında İzmir Tarih Tarihsel Çevre Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

İzmir Tarih olarak Kemeraltı Çarşısında yapılan ve yapılmakta olan proje ve iyileştirme çalışmalarında koruma- kullanma dengesi gözetilerek bölgenin canlandırılması doğrultusunda, Kemeraltı Çarşısı’nın esnaf, bölge halkı, STK’lar başta üzere tüm paydaşlarının katılım ve görüşlerinin alınması gerekliliğine vurgu yapıldı. 

İzmir Tarih’ten 

Çağlayan Deniz Kaplan, Gülben Özsoy, Mehmet Yıldız ve Ulus Bozkır’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda İzmir Tarih’in bölgede sorumluluk alanları ve rolü ile ilgili bilgilendirme ve yol haritalarının aktarıldığı görüşmeye Kemeraltı Hayat Platformu’nu temsilen Alp Kahyaoğlu, Berna Can; Cem Ceylan, Ebru Camkıran ve Nurettin Şatafoğlu katıldı.

İzmir Tarih Kurumundan Çağlayan Deniz Kaplan; İzmir Tarih’in İzmirlinin tarihle buluşması ve tarih bilincine sahip olmasında önemli rol üstlendiklerini ve bunu hedeflediklerini dile getirdi. Bölgede gerçekleştirilecek projeler kapsamında koruma ve sağlıklaştırma çalışmalarının bölge halkına ve kullanıcılarına ekonomik ve sosyal anlamda fayda sağlayacağına ve bu çalışmaların bölgenin geriye kalan alanları için örnek yaratacağına vurgu yaptı.

İzmir Tarih ‘in çarsının yeniden eski renklerine kavuşması, İzmir ve dünyanın önemli sosyal. Kültürel. Sanatsal ve ticari bilinirliğinin artması, kent hafızasından kopmadan işlevini devam ettirmesi ve dolayısı ile bölge halkının ve kullanıcılarının daha rahat ve keyifli yaşayacakları tarihi bir çarşıya kavuşmasında önemli bir kurum olduğuna değinen Platform Sözcüleri ;

Platform ve İzmir Tarih olarak tarafların daha sık bir araya gelinerek oluşturulacak çalışma ve projelerde fikir alış verişi yapılması ve bölgedeki tüm STK’ların katılımının sağlanarak geniş bir zeminde yürütülmesi konusunda fikir birliğine varılmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.