Kemeraltı Hikayeleri Hayat Buluyor

Kemeraltı Hikayeleri Hayat Buluyor

Kültür için Alan programından destek almaya hak kazanan “Kemeraltı Hikayeleri Projesi”nde, hikayeleri kaleme alacak “Öykü Avcıları”nın belirlenmesinin ardından eğitim ve atölye çalışmaları hayata geçiyor.

Proje kapsamında Kemeraltı insan hazineleri arasından seçilecek 10 hikaye, önce çeşitli atölyelerle yazıya dökülürken, sonrasında da illüstrasyon sanatçıları tarafından görselleştirilecek. Özel baskı ve cilt tekniği ile özel seri olarak basılacak kitaplar ayrıca daha fazla kişiye ulaştırılmak üzere seri baskıyla çoğaltılacak. Hikayeler aynı zamanda seslendirilecek, e-kitap versiyonları hazırlanacak ve web sitesi aracılığıyla daha geniş kitlelere ulaştırılacak. Pandemi önlemleri kapsamında proje içerisinde yapılacak olan hikaye avcıları, öykü yazarları ve illüstratörler için eğitim ve atölyeler çoğunlukla çevrimiçi yöntemlerle düzenlenecek.

İzmir Kent Değerlerini Koruma ve Geliştirme Derneği (Kentimiz İzmir Derneği) yürütücülüğünde hayata geçirilen ve 15 Kasım 2020 tarihine kadar sürecek olan projenin ortakları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Ekonomi Üniversitesi, Gözlüklü Masallar Atölyesi, TARKEM ve Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği yer alıyor.

Kemeraltı Hikayeleri Projesi ile Kemeraltı’nın yaşatılması gereken hikayeleri yazılı ve görsel hale getirilerek kalıcı bir eser oluşturulması amaçlanıyor. Kemeraltı 2.500 yıllık tarihinde farklı çağlar, dinler ve kültürleri temsil eden sayısız mimari yapının yanı sıra mekanlara ruh katan insan hazineleri ile de öne çıkıyor. Bu proje mekan-insan olgusunu birlikte ele alarak Kemeraltı hikayelerini edebi ve görsel sanatlarla birleştirecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.