Kendi WhatsApp sticker listenizi oluşturabilirsiniz!

Kendi WhatsApp sticker listenizi oluşturabilirsiniz!

WhatsApp sticker listesi oluşturma – Geçtiğimiz yıl yani 2018’in Kasım ayının başlarında WhatsApp kullanıcıları yeni sticker özelliğini kullanmaya başladı. Bu özellikten şu an için iOS ve Android kullanıcıları faydalanabiliyor.

Rehberimizin detaylarına geçmeden önce bu özellik hakkında biraz bilgi verelim. Bu yeni özellik sayesinde çeşitli temalardan çıkartmalar atabilir, ruh halleri ve diğer kategorilere ait hareketli veya hareketsiz grafik gönderebilirsiniz.

Aslında bakarsanız sticker özelliği, sohbet platformlarında yeni değil. WhatsApp bu noktada muadillerine göre geç kaldı. Ancak WhatsApp’ın dikkat çekeceği tarafı kendi sticker listeniz olacak. Bunu kendi içinde yapmak henüz mümkün olmasa da üçüncü parti uygulamalarla halledebiliyorsunuz. Şimdilik yalnızca Android kullanıcıları bu yöntemi uygulayabiliyor. Şimdi sizlere bunu nasıl yapabileceğinizden bahsedelim.

Google Play Store’dan ‘Sticker maker for WhatsApp’ uygulamasını indirin. Uygulamanın yapımcısı ‘Viko & Co.’

Uygulama kurulduktan sonra, uygulamayı açın. Karşınıza ‘Create a new stickerpack’ seçeneği gelecek, tıklayın.

Çıkartma paketinize yeni bir isim vermek istiyorsanız, ilk açılan pencerede bir şeyler yazmalısınız. Her iki kutucuğa da 5 ila 30 karakter arasında yazı girişi yapmak zorundasınız.

Bu adımı onayladıktan sonra, karşınıza önceki menü çıkacak. Artık menünün üst tarafında, isimlendirdiğiniz paket bulunuyor. Tıklayın.

Boş fotoğraf tepsileri bulunuyor. Yeni bir şeyler eklemek için birisine tıklayın. Kameradan çek ya da dosyalardan seç ile işlemlere devam edebilirsiniz.

Bir fotoğraf ya da resim seçtikten sonra tek yapmanız gereken belirli bir alanı kesmek. Ana hatlar biraz zor olabilir, ancak uygulama içi işlevler bunu oldukça kolaylaştırıyor.

Tüm çıkartmalar eklendikten sonra sağ alttaki ‘Publish Sticker Pack’e tıklayın.

Tüm işlemler bu kadar, artık siz de kendi çıkartma paketinizi kullanabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.