Kendileri Üretti Kendileri Tanıttı

Kendileri Üretti Kendileri Tanıttı

Konak Belediyesi’nin yaklaşık sekiz ay önce açtığı ve kısa sürede 300’ün üzerinde kursiyerin faydalandığı Ziya, Zişan, Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi çok renkli bir defileye ev sahipliği yaptı. Merkezdeki kurslara katılan 55 yaş

Konak Belediyesi’nin yaklaşık sekiz ay önce açtığı ve kısa sürede 300’ün üzerinde kursiyerin faydalandığı Ziya, Zişan, Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi çok renkli bir defileye ev sahipliği yaptı. Merkezdeki kurslara katılan 55 yaş ve üzeri kursiyerler, edindikleri hünerler ışığında ürettikleri el işi göz nuru ürünleri kendileri tanıttı. Düzenlenen defilede aralarında 80 yaşına merdiven dayamış kursiyerler de mankenlik yaptı.

Konak Belediyesi’nin Halilrıfat Paşa Semti’nde hizmet veren Ziya, Zişan, Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünleri düzenlenen yılsonu sergisiyle görücüye çıktı. Merkezde düzenlenen serginin açılışına Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak İlçe Halk Eğitim Müdür Yardımcıları Saliha Aşçı ve Metin Yaşar, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ile kursiyerler katıldı. Sergide takı tasarımından ahşap boyamaya, resimden ebruya kadar birçok farklı türde el emeği ürün yer aldı.

İZMİR’İ ÇOĞALTMAK LAZIM

Sergi açılışında konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, eğitmenlerine ve kursiyerlere teşekkür ederek, “Bağışçılarımızla, semt sakinlerimizle, muhtarlarımızla, Halk Eğitim Merkezi eğitmenlerimizle birlikte burada bir güzellik yarattık. Birbirimize iyi geliyoruz. Çoğalıyoruz, zenginleşiyoruz. Anlamlı bir çaba ve birliktelik içindeyiz. Keşke İzmir’in her yerinde bu çabayı çoğaltabilsek. Yaşamla bağı hep diri tuttukları, kendilerine sürekli özen gösterdikleri için kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Demokrasinin, özgürlüklerin şehri İzmir’i çoğaltmak lazım” diye konuştu.

MANKENLİK DE YAPTILAR

Serginin açılışında bir de sürpriz defile gerçekleştirildi. Kursiyerlerin bin bir emekle ürettikleri şapka, eldiven, yelek ve takılar yine kursiyerler tarafından tanıtıldı. El emeği ürünlerini ustaca taşıyan kursiyerler profesyonel mankenleri aratmadı. Davetliler tarafından bol bol alkışlanan defilede kendi yaptığı şapka ve eldiveni tanıtan 75 yaşındaki kursiyerlerden Nermin Layık, aylar süren emeklerinin sergilenmesinden büyük keyif aldığını belirterek, “Evde yatıp, uyuyacağımıza buraya geliyoruz. Bu merkez ve kurslar bizler için bir terapi oldu” dedi. Sergi açılışına katılan konuklara yapılan ikramlar da yin el yapımıydı. a8f96618-08c1-45e8-b707-ac61928f2418kursiyerleri tarafından itinayla hazırlanan birbirinden lezzetli ikramlar davetlilerin damaklarını şenlendirdi. Sergide yer alan takılar, tablolar, aksesuarlar, ebru desenli çalışmalar ve ahşap boyamalar ziyaretçilerden tam not aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.