Kent belleği merkezinin ilk konukları

Kent belleği merkezinin ilk konukları

Balçova'nın 200 yıllık tarihini anlatan belgeler, fotoğraflar, ev eşyaları ve kıyafetler sergileniyor.

Balçova Belediyesi'nin yaptığı ve ilçenin tarihinin canlandığı kent belleği merkezi ilk konuklarını ağırladı. Kent Belleği Merkezi'nde Balçova'nın 200 yıllık tarihini anlatan belgeler, fotoğraflar, ev eşyaları ve kıyafetler sergileniyor.

Kentlerin tarihini ve sosyal dokusunu gelecek nesillere aktarmak için oluşturulan Kent Belleği Merkezlerine bir yenisi de Balçova'da eklendi. Balçova Belediyesi'nin 3 katlı eski bir villayı restore ederek başladığı çalışmalar, Balçovalı gönüllülerin katkısıyla birleşince Balçova'nın tarihi yeniden canlandı.

Gönüllülerin büyük bir titizlikle yürüttüğü çalışmayla Balçova'nın eski ailelerinden toplanan belge, eşya, fotoğraf ve kıyafetler uzman bir ekibinde yardımıyla tasnif edildi. Kent Belleği Merkezi'nde oluşturulan alanlara sınıflarına göre yerleştirilen materyaller. bir yandan da dijital veri olarak bilgisayarlara aktarıldı.

Açılmaya hazır hale gelen merkezin ilk konuklarını da Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ağırladı. Tedavi için Balçova'ya gelen Norveçli Turistler Merkezi gezdirerek Balçova'nın tarihi hakkında bilgi veren Başkan Çalkaya "Ülkemizin her köşesinin ayrı bir tarihi var. Bu zenginliğimizi hem gelecek nesillere aktarmak hem de gelen konuklara anlatmak için bu merkezi kurduk” diye konuştu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.