KENT KONAK KNK 9 YAŞINDA

KENT KONAK KNK 9 YAŞINDA

Konak Belediyesi’nin süreli yayın organı Kent Konak KNK dokuz yılı geride bıraktı.

 

Konak Belediyesi’nin süreli yayın organı Kent Konak KNK dokuz yılı geride bıraktı. 34’üncü sayısı basılan ve raflarda yerini alan derginin bu sayısı yine dopdolu.   Kasım 2009 yılında yayın hayatına başlayan ve kentin tarih, kültür, sanat, spor, turizm, sinema, müzik, anı, belgesel gibi yaşamın içinden çeşitli konuların yer aldığı KNK dergisinde yine birbirinden ilginç konulara yer verildi.

Bu sayıda Forasteros Sinagogu’nu anlatırken içinde barındırdığı Sinyora Giveret, Hevra ve Algaze sinagoglarından da haber verildi. Roma Dönemi’ne tarihlenen Smyrna Yamaç Evleri’nden tarihe büyülü bir bakış… Zeki Müren’in İzmir yılları… Osmanlı’nın ilk fotoğrafı nerede çekildi? Punta’nın yeşil adamı ne anlatıyor? Sezar’ın katili İzmir’de mi vuruldu?

Bu başlıklarla ve birbirinden renkli konulara yer veriyor KNK. Tarihi bir İzmir evinin kurtuluş öyküsü de sayfalarda, sayıları 50’yi aşan mağaralar da… Göztepeli taraftarların 1978’de denizden neden tek tek top toplayıp sahaya attığını Cengâver İsmail anlattı.  Kemeraltı’nın son ustalarıyla tanışırken, çarşının tarihte nasıl değiştiğine tanık olacaksınız.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.